Sokkal mélyebben gyökerezhet a Hubble űrtávcső meghibásodása, mint azt a NASA eddig hitte

2021. június 23.
23.3421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA több mint egy hetet töltött egy olyan számítógépes probléma kiértékelésével, amely június 13-án leállította a Hubble Űrtávcsövet, és amely arra kényszerítheti az űrhajót, hogy forduljon biztonsági számítógépéhez.

Az ügynökség szerint a folyamatban lévő tesztek azt sugallják, hogy a csapat által eddig felismert probléma nem a számítógép problémáiból gyökeredzik. A számítógép számos memóriamoduljának tesztje után az eredmények azt mutatják, hogy egy másik számítógépes hardver okozhatta a problémát, és a memóriahibák csak tünetek voltak.

Bár a kezdeti rendellenesség azt sugallta, hogy a memóriamodul esetében történt gond, a csapat most arra gyanakszik, hogy a probléma gyökere a számítógép központi feldolgozó moduljában rejlik, vagy hogy az egység az interfész hardverével rosszul kapcsolódik.

Jelenleg a csapat teszteket tervez a probléma magabiztosabb azonosítására - ezeket a teszteket a következő napokban fogják lefuttatni.
probléma kiértékelésével, amely június 13-án leállította a Hubble Űrtávcsövet, és amely arra kényszerítheti az űrhajót, hogy forduljon biztonsági számítógépéhez.'>
3 hozzászólás

betyár

3 éve, 22 napja

Innen nem könnyű megoldani egy ilyen problémát.

válasz erre

Levi87

3 éve, 22 napja

Hát az gáz. mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 22 napja

Nem tűnik könnyen megoldható dolognak...

válasz erre