Sokkal korábban kifejlődhettek az első tollas madarak, mint eddig gondoltuk

2018. december 22.
3.7421
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Izgalmas leleteket sikerült tanulmányozniuk a Bristoli Egyetem paleontológusainak az elmúlt hónapokban, melyek alapján bizonyítást nyert, hogy a tollas madarak sokkal előbb megjelenhettek a Földön, mint eddig gondoltuk.

Az intézmény által publikált tanulmány szerint ugyanis miután alaposabban is áttanulmányozták a nagyjából 160 millió évvel ezelőtt élt pteroszauruszok fosszíliáit - őket tekintik a madarak őseinek -, arra a következtetésre jutottak, hogy ezeknél a repülő őshüllőknél már tollszerű kezdemények voltak, lévén pontosan olyan szálas filamentumokból álló képződmény borította a bőrüket, mint amit a tollaknál megfigyelhetünk.

Ebből kiindulva tehát a szakértők úgy vélik, hogy az első tollas állatok már legalább 250 millió évvel ezelőtt megjelentek a Földön, habár ezek a mai madaraknak csak nagyon távoli ősei voltak, de a vöröses-barnás színű filamentumok mellett már rendelkeztek pehelytollazattal.

Mindez azért meglepő eredmény, mert a szakértők eddig a jura korszakra, tehát nagyjából 160 millió évvel ezelőttre helyezték az első madárszerű tollas élőlények kifejlődését, azonban a fentiek bizonyítják, hogy sikerült pár millió évet tévedniük.
5 hozzászólás

Levi87

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

Itt a másik példa, épp az előbb kommenteltem az aszteroidáról származó vizekhez. Nem fogjuk megtudni sosem, mi a valóság. Ugrálnak a tudósok ötven-száz millió éveket, ez teljesen felesleges.

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

Össze vissza beszélnek ezek is mindenfélét. Pár évente minden megváltozik...

válasz erre

inkognito

8 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ez már nagyon sok. Mégis hogy állapítják meg?

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem tusom elképzelni, hogy valóban meg tudják állapítani ezeket a millió éveket....

válasz erre

Mordorer

8 hónapja, 2 hete és 5 napja

Most akkor pár évig ez lesz a teória, aztán jün más.

válasz erre