Sokkal később fog ütközni a Tejútrendszer az Androméda-galaxissal, mint eddig hittük

2019. február 09.
5.1531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Androméda-galaxis és a Tejútrendszer ütközését egészen eddig 3,9 milliárd évvel ez utánra datálták, viszont a Gaia űrtávcsővel való vizsgálatok során kiderült, hogy kicsit később fog bekövetkezni a "karambol".

A megfigyelések szerint ugyanis ez csak 4,5 milliárd év múlva fog bekövetkezni, ez az információ pedig nagyon fontos adalék lehet azon ismereteinkhez, hogy miként fejlődnék és viszonyulnak egymáshoz a galaxisok.

A friss infót lényegében az Androméda mozgásának 3D-s megfigyelésével érték el, majd ezeket az adatokat már archivált információkkal vetették össze, így feltérképezve, mégis milyen utat tett meg a kérdéses galaxis a múltban, ezáltal pedig sokkal pontosabban tudták bemérni, hogy merre haladhat a jövőben, azaz mikor esedékes az a bizonyos ütközés.
ütközését egészen eddig 3,9 milliárd évvel ez utánra datálták, viszont a Gaia űrtávcsővel való vizsgálatok során kiderült, hogy kicsit később fog bekövetkezni a "karambol".'>
4 hozzászólás

Direktor

5 éve, 7 hónapja és 16 napja

A jelen helyett ilyen hülyeségekkel töltik az idejüket ezek is... wtf smiley Rég nem lesz már emberiség, ki a francot érdekel, de komolyan?

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 7 hónapja és 16 napja

Legalább időben szóltak.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 7 hónapja és 17 napja

Nem megmondtam, hogy kiderül, hogy tévedés? röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 7 hónapja és 17 napja

Párszáz millió év ide vagy oda teljesen mindegy. röhögő smiley

válasz erre