Sokkal jobb a Teslák aksija, mint azt korábban gondolták

2018. április 17.
3.4841
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen megdöbbentő adatokkal szolgált a Tesla elektromos autók akkumulátoriról egy holland és belga Tesla-tulajdonosokat tömörítő autóklub, akik egy felmérés során arra jutottak, hogy Elon Musk járgányaiba sokkal jobb aksik kerültek, mint azt korábban gondolták.

A mintegy 350 autótulajdonos közbenjárásával elvégzett adatgyűjtésből ugyanis kiderült, hogy bár a gépkocsikba került telepek nagyjából 80 ezer kilométer megtétele után valóban elveszítették kapacitásuk 5 százalékát, ellenben ezen a ponton túl a teljesítményromlás jelentős csökkenést mutat.

Vannak például olyan Teslák a kérdéses autóklubban, melyek már több mint 250 ezer kilométert megtettek, azonban még mindig képesek a beépített aksik kihasználni a tárolókapacitásuk 90 százalékát, ami sokkal jobb eredmény még annál is, amit a Tesla közölt.

A mostani adatok alapján ugyanis akár 800 ezer kilométert is megtehetünk majd egy Teslával úgy, hogy az akkumulátor kapacitása ne csökkenjen 80 százalék alá, ami valóban bődületes teljesítmény.

Ez azért óriási dolog, mert a Tesla a Model 3 esetében korábban azt hangoztatta, hogy az aksik tárolókapacitása 192 ezer kilométer után sem csökken 70 százalék alá, amivel a gyártó jócskán alábecsülte az akkumulátorok valódi képességeit.
2 hozzászólás

betyár

9 hónapja, 3 hete

Az mondjuk nagyon jó.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 3 hete

Pedig épp ellenkező eredményekre szoktak jutni a tesztek, mindig rosszabbak az eredmények a gyárinál. Ez viszont tök jó!

válasz erre