Sokkal gyorsabban halnak ki a növények a Földön, mint kellene

2019. június 14.
3.4731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ijesztő megállapításra jutott a Stockholm Egyetem néhány kutatója, akik vizsgálataik során fényt derítettek rá, hogy a tizennyolcadik század óta valamiért jelentős mértékben felgyorsult a Földön a különféle növényfajok kihalási rátája.

Ennek megfelelően az elmúlt 250 évben pontosan 571 növényfaj tűnt el teljes egészében a Földről, mely folyamat legalább ötszázszor gyorsabb, mint amilyennek normál körülmények között zajlania kéne, ami különösen a szigetvilágokon és a trópusokon jelent komoly gondot, a legtöbb növényfaj ugyanis ezekben a régiókban pusztul el.

Bár a kutatók nem tudják, hogy pontosan mi állhat a háttérben - felelőtlenség lenne csak a globális felmelegedést megnevezni okozónak -, de a BBC beszámolója szerint a szakértők egyetértenek abban, hogy hosszabb távon nem sok jó származhat ebből, hiszen köztudottan a növények biztosítják az emberi élethez nélkülözhetetlen oxigént.
3 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 2 hónapja és 13 napja

Szomorú ezt olvasni, de valójában nem tudom hogy ez probléma-e. Ki állapítja meg, mi lenne a normális, és mi alapján? Mi csak egy faj vagyunk a rengetegből, nem hiszem hogy az ember fel tudja mérni, mi a normális ebben az esetben.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 2 hónapja és 13 napja

És ezek csak azok, amiket számontartunk... Ki tudja mennyi lehet összesen... szomorú smiley

válasz erre

Harder

5 éve, 2 hónapja és 13 napja

Nem hangzik jól, de biztos megvan az oka. Ha komoly probléma lenne, már éreznénk a hatásait ennek is. Gondolom sok új is jön létre, valamilyen egyensúly biztosan van.

válasz erre