Soha nem látott túltermelés van a VGA-piacon, de senki sem akar árat csökkenteni

2018. június 21.
7.0411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A bányászőrület miatt hónapokkal ezelőtt a gyártók drasztikus mértékben megnövelték kapacitásaikat annak érdekében, hogy ki tudják szolgálni az óriási keresletet, azonban bekövetkezett az összeomlás: a kriptovaluták értéke jelentős csökkenésnek indult.

Az elmúlt fél évben a nagyobb digitális pénzek értéke átlagosan 50-60 százalékos lejtmenetet produkált, aminek hatására mérséklődött a grafikus kártyák iránti kereslet is, tehát a gyártók összeraktak egy vagon kártyát, melyek most ott porosodnak a raktárakban, mely ilyen drágán senkinek sem kellenek.

Minderről a DigiTimes jelentett, akik szerint Tajvanon többek között az MSI, a Gigabyte és a TUL raktárai is megteltek, és nem is tudnak mit kezdeni a helyzettel, hiszen leadták rendeléseiket a komponensekre, vagyis ezeket már mindenképpen meg kell vásárolniuk - és összerakniuk -, máskülönben sokkal nagyobbat bukhatnak.

A helyzetből egyetlen kiút mutatkozik, egy drasztikus árcsökkentés, aminek hatására a grafikus kártyák újra olcsóbbak lennének, csakhogy a gyártók ebből nem engednek, hiszen megízlelték, hogy milyen bruttó 20 százalék körüli árréssel, azaz óriási haszonnal dolgozni, ami lényegében duplája a korábbi értékeknek.

A helyzetet persze számtalan tényező nehezíti, így például a memóriaárak elszaladása is, de hogy mégis milyen formában tudnak majd kiszállni mindebből a gyártók úgy, hogy a lehető legkevesebb veszteség érje őket, azt egyelőre még senki sem tudja.
5 hozzászólás

TEchie

6 éve, 3 hónapja és 27 napja

Most aki lejjebb vinné az árat, az nyerné a versenyt. De ennyi esze egyiknek sincs.

válasz erre

Harder

6 éve, 4 hónapja

Rohadtul pénzéhes lett ez az egész ipar. szomorú smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 4 hónapja

Rohadékok, komolyan mondom.

válasz erre

technomancer

6 éve, 4 hónapja

Bravó idióták. wtf smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 4 hónapja

Előbb utóbb valakinek lépnie kell.

válasz erre