Soha nem látott közelségbe kerül a Naphoz a NASA!

2017. június 02.
3.6331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási csillagászati áttörés előtt áll a NASA, akik bejelentették, hogy várhatóan 2018-ban indítják majd el azt az űrszondát, amely minden eddiginél közelebb repül a Naphoz annak érdekében, hogy alapos vizsgálatot folytasson központi csillagunk kapcsán.

A Parker-napszonda - mely nevét Eugene Parkerről, a napszél felfedezőjéről kapta - várhatóan 2018. július 31-én kezdi meg küldetését egy Delta IV Heavy hordozórakéta segítségével, és a hatéves misszió során 24 alkalommal kerül majd közel a Naphoz, és egy alkalommal soha nem látott közelséget is szeretnének vele elérni, amikor 6,2 millió kilométerre közelítik meg a felszínt, ami hétszer közelebb van, mint a legutóbbi szonda által elért mérték.

A Parker-űrszondának ehhez 1370 Celsius fokos hőséget, és a Földön mértnél közel 500-szor nagyobb UV sugárzást kell kibírnia, miközben a hőpajzsok mögött rengeteg szerkezet folytat majd méréseket, ezáltal ellenőrizni fogják a Nap működését, elektromos és mágneses mezejét, de készít a szonda felvételeket, sőt tanulmányozni fogja a napszelet is.
3 hozzászólás

Harder

7 éve, 5 hónapja és 19 napja

Nagyon izgalmasan hangzik, az meg hihetetlen hogy ilyen közel tud majd menni egy szonda! meglepett smiley

válasz erre

betyár

7 éve, 5 hónapja és 20 napja

Hát ez nem semmi. Sokat fognak megtudni a napról.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 5 hónapja és 20 napja

Na az durva. Ha ilyen terhelést ki fog bírni az azt jelenti hogy elég jól állunk űrutazás ügyileg! Jöhetnek a Hold túrák! mosolygó smiley

válasz erre