Sikerült megalkotni a világ első robothangyáit

2019. július 12.
2.4071
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy francia kutatócsapatnak sikerült meglepő alapossággal átültetni a robotika világába a hangyák sajátosságait, ezáltal elkészítették a világ első robothangyáit, akik nemcsak aprócskák, hanem rendkívül intelligensek is.

Legalábbis együtt, akárcsak az igazi hangyák, a mindössze 10 grammos kis szerkezetek ugyanis csapatban gondolkoznak, ezáltal a kiosztott feladatokat együttműködve, egymással kommunikálva hajtják végre, miközben képesek ugrani, ezáltal szinte bármilyen felületen tudnak mozogni, sőt az akadályok legyűrése sem okoz nekik problémát.

A Tribot névre keresztelt kis robotok a hierarchia tekintetében is úgy működnek, mint a hangyák, de szituációja dönti el, hogy kiből lesz vezető és dolgozó, sőt mi több, a csapat érdekében néhányuk akár meg is semmisül, ha ez kell a probléma megoldásához.

A robothangyák érdekessége, hogy rendkívül olcsón előállíthatók, gyakorlati hasznosításuk azonban egyelőre még elég kérdéses, de a feltalálók szerint a katasztrófavédelem területén nyújthatnának segítséget a későbbiekben.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

rDAVE

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

TEchie írta:
Hát ez meg minek?
Hierarchiában együtt dolgozó (apró) robotok... Ebben baromi nagy jövő van. Nem csak azt kell nézni, hogy csak béna kis izék ugrándoznak., valahol el kell kezdeni.

TEchie

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hát ez meg minek?

Mordorer

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Értelme: nulla.

Direktor

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

És ugyanolyan erősek is? Nem hiszem.

inkognito

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Érdekes mozgásuk van.