Sikerült megalkotni a világ első robothangyáit

2019. július 12.
2.3231
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy francia kutatócsapatnak sikerült meglepő alapossággal átültetni a robotika világába a hangyák sajátosságait, ezáltal elkészítették a világ első robothangyáit, akik nemcsak aprócskák, hanem rendkívül intelligensek is.

Legalábbis együtt, akárcsak az igazi hangyák, a mindössze 10 grammos kis szerkezetek ugyanis csapatban gondolkoznak, ezáltal a kiosztott feladatokat együttműködve, egymással kommunikálva hajtják végre, miközben képesek ugrani, ezáltal szinte bármilyen felületen tudnak mozogni, sőt az akadályok legyűrése sem okoz nekik problémát.

A Tribot névre keresztelt kis robotok a hierarchia tekintetében is úgy működnek, mint a hangyák, de szituációja dönti el, hogy kiből lesz vezető és dolgozó, sőt mi több, a csapat érdekében néhányuk akár meg is semmisül, ha ez kell a probléma megoldásához.

A robothangyák érdekessége, hogy rendkívül olcsón előállíthatók, gyakorlati hasznosításuk azonban egyelőre még elég kérdéses, de a feltalálók szerint a katasztrófavédelem területén nyújthatnának segítséget a későbbiekben.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

rDAVE

5 hónapja, 1 hete és 6 napja

TEchie írta:
Hát ez meg minek?
Hierarchiában együtt dolgozó (apró) robotok... Ebben baromi nagy jövő van. Nem csak azt kell nézni, hogy csak béna kis izék ugrándoznak., valahol el kell kezdeni.

válasz erre

TEchie

5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Hát ez meg minek?

válasz erre

Mordorer

5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Értelme: nulla.

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 1 hete és 6 napja

És ugyanolyan erősek is? Nem hiszem.

válasz erre

inkognito

5 hónapja, 1 hete és 6 napja

Érdekes mozgásuk van.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink