Sikeresen landolt Kína Zhurong marsjárója a Vörös Bolygón

2021. május 15.
36.8121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Kína sikeresen landolt a Marson a Zhurong nevű roverjével a Tianwen-1 küldetés berkein belül, ezzel a második nemzet lett is megejtette a leszállást - az előző ugyebár Amerika volt, akik most épp a Perseverance misszióval vannak jelen, de már előtte is landoltak.

A Tianwen-1 misszió, Kína első bolygóközi törekvése, pénteken, azaz május 14-én, körülbelül 19:11-kor érte el a Vörös Bolygó felszínét. Bár a kínai űrtisztviselők még nem erősítették meg a leszállás pontos idejét és helyét. A Tianwen-1 februárban érkezett a Mars pályájára, miután 2020 júliusában egy Long March 5 rakétával a Vörös Bolygóra indult.

Miután több mint három hónapig körözött a Vörös Bolygó körül, a Tianwen-1 leszállógép, a roverrel együtt, elvált a keringőtől, hogy megkezdje a bolygó felszíne felé történő zuhanást. Miután a leszálló és a rover belépett a Mars légkörébe, az űrhajó hasonlót élt át, mint az a bizonyos "hét perc rettegés", amelyet a NASA tapasztalt, amikor leszállásokat próbáltak végrehajtani a Marson.

5 hozzászólás

betyár

3 éve, 2 hónapja és 6 napja

Nem semmi hogy már ők is ott vannak.

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 2 hónapja és 6 napja

Na király. Most már ketten is vannak a Marson.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 2 hónapja és 6 napja

Csak hazatért. röhögő smiley Kínaiak tűzbolygónak hívják a Marsot, Zhurong meg a tűz istene a kínai mitológiában. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

3 éve, 2 hónapja és 6 napja

Várjuk a fotókat! mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

3 éve, 2 hónapja és 6 napja

Sok sikert nekik!

válasz erre