Sikeresen kézbesítette egy drónnal az első csomagját az Amazon

2016. december 16.
3.4131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Amazon a napokban bejelentette, hogy még a múlt héten sikeresen leszállították az első olyan csomagjukat, amelyet emberi közbeavatkozás nélkül, automatikusan vitt ki a címzetthez egy drón.
 

Az Amazon Prime Air sikeréről a cég egy videót is összeállított, amelyben teljesen valós felvételeket láthatunk arról, hogy december 7-én, mindössze 13 perccel a rendelés után a cég drónja emberi irányítás nélkül képes volt kiszállítani a megadott címre, szimplán GPS helymeghatározással a megrendelt termékeket.

A történelmi esemény kapcsán az Amazon bejelentette, hogy bár egyelőre még csak privát tesztek folynak, a jövőben szeretnék élesben, mindenki számára elérhetővé tenni a lehetőséget, hogy a rendeléstől számított 30 percen belül egy drón szállítsa ki a csomagokat az embereknek.

Persze ennek komoly feltételei vannak, így a drónok csak bizonyos méretű tárgyakat és maximum 2,2 kilót tudnak elszállítani, de azt is csak legfeljebb gyengén szeles időben és jó időjárási körülmények között, esőben és hóban tehát még nem.

2 hozzászólás

techiii

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

És milyen messzire ment? Mert biztos nem az állam másik végébe... Na meg már várom mikor fogják elkezdeni ezeket lopni. Hiszen mégis egy robot..

válasz erre

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

Oké de ehhez maximum pár km-es távolság kell a cégtől pl... Jópofa de hogy ez élesben mikor működhet majd...

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink