Sikeresen kézbesítette egy drónnal az első csomagját az Amazon

2016. december 16.
3.3601
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Amazon a napokban bejelentette, hogy még a múlt héten sikeresen leszállították az első olyan csomagjukat, amelyet emberi közbeavatkozás nélkül, automatikusan vitt ki a címzetthez egy drón.

Az Amazon Prime Air sikeréről a cég egy videót is összeállított, amelyben teljesen valós felvételeket láthatunk arról, hogy december 7-én, mindössze 13 perccel a rendelés után a cég drónja emberi irányítás nélkül képes volt kiszállítani a megadott címre, szimplán GPS helymeghatározással a megrendelt termékeket.

A történelmi esemény kapcsán az Amazon bejelentette, hogy bár egyelőre még csak privát tesztek folynak, a jövőben szeretnék élesben, mindenki számára elérhetővé tenni a lehetőséget, hogy a rendeléstől számított 30 percen belül egy drón szállítsa ki a csomagokat az embereknek.

Persze ennek komoly feltételei vannak, így a drónok csak bizonyos méretű tárgyakat és maximum 2,2 kilót tudnak elszállítani, de azt is csak legfeljebb gyengén szeles időben és jó időjárási körülmények között, esőben és hóban tehát még nem.

2 hozzászólás

techiii

1 éve, 26 napja

És milyen messzire ment? Mert biztos nem az állam másik végébe... Na meg már várom mikor fogják elkezdeni ezeket lopni. Hiszen mégis egy robot..

válasz erre

Porthos

1 éve, 26 napja

Oké de ehhez maximum pár km-es távolság kell a cégtől pl... Jópofa de hogy ez élesben mikor működhet majd...

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink