Sikeresen átesett a legfontosabb próbákon a Perseverance marsjáró

2020. május 19.
9.3631
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ahogyan Herkules is átverekedte magát 12 látszólag lehetetlen próbán, úgy a NASA Perseverance
marsjárója is az elmúlt években saját kihívásokkal teli feladatait hajtotta végre annak biztosítása érdekében, hogy a Marson nagy távolságú kalandokat tudjon megtenni a gép.

Több szimulációt is megejtettek annak érdekében, hogy reprodukálják azokat a körülményeket, amik várnak majd a Perseverance-re. Miután 505 millió kilométert megtesz az űrben, a Vörös Bolygó felszínére érkezve máris lesz egy komoly kihívás: a Curiosity marsjáró által 2012-ben sikeresen alkalmazott ejtőernyő-kialakítás felhasználásával a sima leszállás attól függ, hogy ez képes-e lelassítani a gyorsan mozgó űrhajót a marsi légkörben.

A sikeres leszállás után a Perseverance-nek túl kell élnie valahogy a Marson. A verőfényes napsütés reprodukálásához a Marson a csapat egy vákuumkamrába helyezte a gépet, ahol a xenon lámpák fényét tükrözték az űrhajóra. Miután sikeresen ellenállt a masina ennek a környezetnek, a mérnökök bezárták a kamra ajtaját, és eltávolították a légkör nagy részét a Mars vékony atmoszférájának szimulálására.

Miután ezeket sikerült szimulálniuk itt a Földön ezeket, sikeresen konstatálták: készen áll a gép a hamarost esedékes kilövésre.
3 hozzászólás

Porthos

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Akkor indulhat is a nagy útra!

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Legalább ez most már tényleg találhatna marslakókat.

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Menő ez a projekt is.

válasz erre