Sikeres volt a Crew Dragon történelmi repülése!

2020. május 31.
6.2211
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Óriási napon van túl mind a SpaceX, mind a NASA, mind Amerika, mind Bob Behnken és Doug Hurley, valamint nem utolsó sorban: a komplett emberiség - tegnap késő este ugyanis sikeresen megtörtént a Demo-2 misszió kapcsán a Crew Dragon kilövés.

Várhatóan nemsokára megérkeznek a Nemzetközi Űrállomásra az amerikai asztronauták, majd onnantól kezdve 1-4 hónapot fognak ott tölteni - jelenleg még nincs pontosan meghatározva a küldetés időtartama. Ha sikeresen szerepel a Demo-2 misszió, akkor onnantól kezdve a Falcon 9 indítórakéta és a Crew Dragon asztronautataxi kettőse alkalmazható lesz a jövőben, hogy az USA földjéről vigyenek embereket az űrállomásra.

A SpaceX konkrétan hat éles repülésre szerződött első körben a NASA-val, amiből az első augusztusban lesz esedékes, már amennyiben a mostani teszt jól szuperál. Azt meg már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy az, hogy élőben lehetett közvetíteni egy ilyen történelmi eseményt, a jelenünk csodálatos technológiájáról ad egy kiváló képet. A kilövés pillanatai:

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete

Végig is néztem, minden másodpercét imádtam!

válasz erre

Gólem

1 hónapja, 2 hete

MEkkoramenőség már hogy ezt láthattuk.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete

Nagyon jó volt végig látni a folyamatot, remélem a dokkolás is meg lesz örökítve!

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete

A videót letiltotta a NGC (vicc amúgy, nem hogy örülnének hogy megosztja a nép! ) de nagy élmény volt élőben nézni, jó volt a részese lenni egy ilyen eseménynek, még nézőként is!

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 2 hete

A dokkolást is közvetítik, nem tudja valaki?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink