Sikeres tesztnek vetették alá a hálót, amivel szemetet szednek majd az űrben

2018. szeptember 20.
3.9271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Surrey Egyetem bejelentése szerint sikeresen tesztelték a minap a Földtől mintegy 300 kilométeres távolságban azt a speciális hálós eszközt, mely azt a célt szolgálja majd, hogy összegyűjtsék vele a bolygónk körül keringő űrhulladékot.
 

Minderre azért van már égető szükség, mert a Föld körül a becslések szerint több mint 7 ezer tonnányi hulladék kering, melyek a jövőben veszélybe sodorhatnak űrmissziókat, de akár a műholdak működését is akadályozhatják.

Az egyetem munkatársainak találmánya az alábbi videó alapján egyszerűen, de hatásosan működik, ezáltal a felvételen is látható, amint a hálót egy aprócska dobozból kilövik, mely tökéletesen közrefogja a becélzott űrszemetet, így azt már könnyen be lehet vontatni egy űrhajóba, vagy a légkörbe, hogy ott elégjen.

Hogy a háló nagyüzemi felhasználására élesben mikor kerülhet sor, az egyelőre még kérdéses, ellenben örvendetes, hogy már van működőképes megoldás a problémára.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Levi87

1 éve, 5 hónapja és 17 napja

Remélhetőleg ez valóban megoldás lesz majd sokmindenre. Nem elég hogy itt lent mindent összeszemetelünk, odafent is ennyi a mocsok...

válasz erre

Fikarc

1 éve, 5 hónapja és 17 napja

Amúgy hogy került oda annyi szemét?

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 5 hónapja és 17 napja

Na végre ezzel kapcsolatban is valami jó hír!

válasz erre