Sense ID technológiával érkezhet a Xiaomi Mi 5s

2016. szeptember 15.
2.1561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A Xiaomi néhány év alatt nemzetközi szinten is ismert, sőt elismert gyártóvá nőtte ki magát, melyet főként annak köszönhet, hogy minőségi, gyors és megfizethető modelleket dobnak piacra úgy, hogy a lehető legtöbb szegmenst megpróbálják lefedni.

Manapság már nem csak a felőskategóriás készülékeikbe integrálnak ujjlenyomat-olvasót, hamarosan pedig az elsők között vethetnek be egy új technológiát. Az ujjlenyomat-olvasók a legelterjedtebb biztonsági megoldások, az írisz-szkenner egyelőre még nem tudta megvetni a lábát és különben is jól megfér egymás mellett a két megoldás.

A Qualcomm 2015-ben mutatta be a Sense ID technológiáját, mely ultrahangot használna az egyedi ujjlenyomatok érzékeléséhez, mely lehetővé teszi a 3D-s érzékelést. Ezzel pontosabb, kisebb és gyorsabb szenzorokat fejleszthetnek a gyártók.

A technológia azt is lehetővé teszi, hogy a képernyőbe integrálják az ujjlenyomat-olvasót, ezt pedig már az Apple kapcsán is pletykálták a következő generációt illetően. A Snapdragon 400, 600 és 800 család is támogatja a fejlesztést, vagyis akár rögtön a középmezőnybe is bevezethetik ezt a megoldást, de erre persze kicsi az esély.

Sense ID technológiával érkezhet a Xiaomi Mi 5s - 2. kép

Friss hírek szerint a Xiaomi Mi 5s lehet az első Sense ID technológiát alkalmazó készülék, mely vagy magán a képernyőn, vagy alatta, de teljesen sík felületen kínálna ujjlenyomat-olvasót.

Az új csúcsmobil természetesen már Qualcomm Snapdragon 821-es chipkészletet és 6GB memóriát kínálna, így minden téren piacvezető készülékkel lehet dolgunk.
4 hozzászólás

rDAVE

4 éve, 3 hónapja

TEchie írta:
Hiába ha az ellátottsága és a minősége nem az igazi...
Sosem volt még ennyire masszív telefonom, mint a Xiaomi-m...

válasz erre

VDemon

4 éve, 3 hónapja

Megint elpicsáznak mindenkit.

válasz erre

TEchie

4 éve, 3 hónapja és 1 napja

Mordorer írta:
Bírom ahogy ezek a kínai gyártók pakolják a technikát a cuccaikba, megelőzve a piacvezetőket!
Hiába ha az ellátottsága és a minősége nem az igazi...

válasz erre

Mordorer

4 éve, 3 hónapja és 1 napja

Bírom ahogy ezek a kínai gyártók pakolják a technikát a cuccaikba, megelőzve a piacvezetőket!

válasz erre