Sem az Apple, sem a Google nem aggódik a klímaváltozás rájuk leselkedő negatív hatásai miatt

2019. január 24.
2.8631
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes riportot készített a közelmúltban a Carbon Disclosure Project, akik azzal a célzattal kerestek fel több gigavállalatot, hogy megkérdezzék tőlük, mennyire aggódnak a klímaváltozás rájuk leselkedő negatív hatásai miatt.

A listán két techóriás, név szerint az Apple és a Google is szerepelt, de nemcsak ezért érdemes kiemelni őket a sorból, hanem azért is, mert a nagyobb nevek között kis túlzással egyedül voltak, akik úgy vélték, hogy a klímaváltozás rájuk nem leselkedik negatív hatással.

Míg ugyanis a Coca Cola az elegendő ivóvíz miatt aggódott, miszerint nem tudnak elég üdítőt gyártani, addig a Bank of America attól fél, hogy a növekvő tengerszint miatt az emberek nem fogják fizetni nekik a hiteleiket az elárasztott házak után.

Az Apple az efféle gusztustalan rémképek helyett azonban egészen más jelentést fogalmazott meg, szerintük ugyanis az iPhone a klímaváltozás ellenére is kelendő lesz, hiszen segíthet az embereknek a kommunikációban, pláne vészhelyzetek idején, amikor többek között rádióként vagy zseblámpaként funkcionálhat.

A Google szintén optimistán közelítette meg a témát, szerintük a Google Earth miatt nekik sem kell tartaniuk a klímaváltozás rájuk leselkedő negatív hatásaitól, hiszen ezzel vizsgálni tudják a Földön zajló folyamatokat, ami hosszabb távon márkájuk értékét és presztízsét is megnövelheti majd.

A teljes riport itt érhető el.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

6 hónapja, 1 hete

Pedig az Apple híresen zöld(nek mutatja magát). Elolvasom a riportot, hogy mégis milyen a szövegkörnyezet.

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 1 hete

Nem semmi, ahogy megfogták a dolgot.

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 1 hete

Érdekes megközelítés.

válasz erre

betyár

6 hónapja, 1 hete

A Google elég csúnyán reagált. Nekik még a végén jól is jön a klímaváltozás. Be****ok...

válasz erre