Scorsese megindokolta, miért nem sorozat lett végül Az ír

2019. december 01.
6.0181
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Sokan becsmérelték, hogy miért lett végül Martin Scorsese Az írje három és fél óra hosszú, hiszen azért mégiscsak egy eléggé megterhelő játékidőről beszélhetünk, főleg annak fényében, hogy mozikba is került az alkotás, nem csak a Netflix kínálatában lehet megtekinteni.

Többen is kiemelték, hogy sokkal inkább illett volna a filmhez a sorozatformátum, hiszen alapvetően egy epikus, hosszú sztoriról van szó, ami egy egész élettörténetet ölel fel, de most ezekre a hangokra reagált Scorsese az Entertainment Weekly-nek adott interjújában.

Mondhatnád, hogy ez egy hosszú történet, két sorozat szezont is meg lehetne tölteni vele - láttam, hogy néhányan megemlítették ezt. Egyáltalán nem így gondolom. Soha nem is jutott ez eszembe, mivel Az ír lényege a különböző részletek felhalmozódása. Elejétől a végéig láthatjuk ezeket a részleteket, amiknek a film végeztével megjön a hatásuk. A sorozat nagyszerű formátum, rengeteg lehetőséget ad a karakterépítésre, valamint világ- és sztoriépítésre is, de Az írhez ez nem lett volna megfelelő.


Bár nagy valószínűséggel a Netflix sosem mondott volna ellent Scorsese-nek, ha náluk akarja sorozatként megcsinálni Az írt, de nemigen tudnánk vitatkozni a Mesterrel, hiszen a filmet látva valóban a film formátum adja meg ennek a sztorinak azt a hatást, amit egy sorozat nem tudott volna kiváltani.
5 hozzászólás

inkognito

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Sorozatban is jó lett volna.

válasz erre

Levi87

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem volt még időm megnézni, de már nagyon rá vagyok kattanva!

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Lesz ebből még sorozat...

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon kiváncsi vagyok már rá.

válasz erre

Mordorer

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Még az a jó hogy nem lett belőle sorozat, nem kell hogy minden az legyen.

válasz erre