San Francisco nem lesz Kína, betiltották a városban a köztéri arcfelismerő rendszereket

2019. május 16.
3.6621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miközben a világ minden táján arra törekednek a nagyvárosok, hogy bevezessék az arcfelismerésen alapuló megfigyelőrendszert, addig az USA egyik szövetségi államában úgy határoztak, hogy nem hódolnak be a trendeknek.

Olyannyira nem, hogy San Francisco önkormányzata bejelentette: korlátozni fogják az arcfelismerő rendszerek köztéri használatát, mert úgy vélik, hogy azok sértik az emberek szabadságjogait, így sem az önkormányzat-, sem a rendőrség nem alkalmazhat ilyen szisztémával kiegészített biztonsági- vagy köztéri kamerákat.

Az üzleti életben vagy a magánlakásokban természetesen a szabályozás nem tiltja a fentieket, sőt mi több, a repülőtereken és a kikötőkben is megmaradhatnak az arcfelismerő rendszerek, ezek ugyanis az államba belépő személyek szűrésében jelentős biztonsági szerepet játszanak.
5 hozzászólás

TEchie

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Msáképpen is tudják őket figyelni.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Amerikában ez nagyon nem járja. Szerintem ott kilőnék a kamerákat. röhögő smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Vagy nem mondják el... röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Egyrészről az amerikaiak rágyújtanák Trumpra a fehér házat, ha hivatalosan megfigyelnék őket. Másrészről az amerikaiak jelentős része nem fogja elhinni, hogy nincs arcfelismerő. Hollywood is táplálja már ezt ezer éve. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Nagyon helyes!

válasz erre