A Lenovo lehet a befutó a Samsung PC-s ágának felvásárlásában

2016. november 25.
4.0611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Samsung tovább folytatja a küszködő iparágainak a felszámolását, és azok után hogy a nyomtató szekciót eladta a HP-nak, most a PC üzletágát szünteti meg, amelyet a Lenovo vásárolhat fel.

Az év elején kezdődött tárgyalások talán év végéig révbe érnek, miszerint a Samsung egy jelentős összegért cserébe átruházza PC üzletágát a Lenovo-ra. Mivel a piacot régóta a Lenovo, HP és Dell triumvirátus uralja, plusz a Samsung ezen téren nem tudott maradandót alkotni, így a lépés logikus. Idehaza már évek óta nem lehet kapni Samsung notebook-okat, míg globális szinten szépen fokozatosan épült le a koreai vállalat ezen PC termékcsaládja, és mostanra jutottak el odáig, feladják az értelmetlen küszködést, ezzel is belátva, hogy itt nem terem nekik babér.

A koreaiak örömmel lépnének ki a piac ezen szegmenséből. Az IBTimes értesülései szerint, a tárgyalások végére a Samsung 850 millió dollárt kaphat, de a Lenovo igyekszik csökkenteni a végárat, amely miatt kijátszani kényszerül azt az ütőkártyát, ami az évek óta tartó küszködésre és az utóbbi 12 hónap negatív nyereségi mutatójára mutat rá.
3 hozzászólás

marco

8 éve, 8 napja

Bakker... Most adtam el a négy éves Samsung Series 9 ultrabookom, semmi baja nem volt, alig találtam helyette utódot, olyan király volt még mindig. Lenovonál remélhetőleg nem lesznek rossz helyen, sőt, remélem ezzel visszatérnek Magyarországra a gépeik.

válasz erre

betyár

8 éve, 10 napja

Jó helyre kerülne hozzájuk szerintem.

válasz erre

Mordorer

8 éve, 10 napja

Lenovo nagyon pörög meglepett smiley , mindent megvesznek! röhögő smiley

válasz erre