Samsung Pay, forradalmi újdonság a mobilfizetés terén

2015. március 02.
5161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A mai napon bejelentett legújabb mobilfizetési szolgáltatás, a Samsung Pay új korszakot nyit a biztonságos mobilfizetés és az elektronikus kereskedelem területén.

A Samsung Pay használatával a fogyasztók szinte valamennyi kereskedelmi elfogadóhelyen fizethetnek ezentúl biztonságosan, mobilkészülékük segítségével. Jelenleg a mobiltárca szolgáltatásokat csak nagyon kevés olyan helyen lehet használni, ahol hagyományos mágnescsík-alapú kártyaolvasók működnek, a Samsung Pay révén azonban a fogyasztók a mobilkészüléküket a meglévő kereskedelmi termináloknál is használhatják. Mindehhez a Samsung a Near Field Communication (NFC ? rövid hatótávú kommunikáció) és a saját fejlesztésű új, Magnetic Secure Transmission (MST ? biztonságos mágneses átvitel) nevű technológiát alkalmazza, így a mobilfizetés minden korábbinál több kereskedő és fogyasztó számára is elérhetővé válik.

Az eddigi legjobb mobilfizetési megoldás kidolgozása érdekében a Samsung olyan vezető szolgáltatókkal kezdett együttműködést, mint a MasterCard és a Visa. Ezen kívül a Samsung mindent megtesz annak érdekében, hogy a Samsung Pay partneri ökoszisztémáját olyan jelentős globális pénzügyi intézetekkel bővítse,  mint az American Express, a Bank of America, a Citi, a JPMorgan Chase és a U.S. Bank. Ezáltal fokozottabb rugalmasságot, szélesebb körű használhatóságot és nagyobb választékot kínálhat vásárlóinak, valamint egyszerű és biztonságos fizetési megoldásokat nyújthat számukra.
?A Samsung Pay nemcsak az árukért és a szolgáltatásokért történő fizetési szokásokat, de az okostelefon használati szokásokat is újraértelmezi? ? mondta Kunos Balázs, a Samsung mobil és digitális képalkotási üzletágának igazgatója. ?A kiterjedt partneri hálózat által támogatott biztonságos és egyszerű fizetési műveletnek köszönhetően a Samsung Pay olyan szolgáltatássá válhat, amely piaci folyamatokat alapjaiban változtatja meg, arról nem is beszélve, hogy értéket teremt mind a fogyasztók, mind pedig az ökoszisztémában résztvevő partnereink számára.?

?A mobil kereskedelem most érte el azt a pontot, ahol minden sokkal érdekesebbé válik? ? mondta Jim McCarthy, a Visa Inc. ügyvezető alelnöke. ?A Visa fizetési technológiák terén meglévő szakértelmének és a Samsung vezető innovatív mobil szolgáltatásainak kombinálásával a pénzügyi intézetek előtt még több lehetőség áll rendelkezésre, hogy ügyfeleik számára lehetővé tegyék a telefonnal történő fizetést.?

?Mindent megteszünk, hogy leegyszerűsítsük a folyamatokat, legyen szó akár fizetésről, akár a pénzügyek kezeléséről? ? mondta Brian Moynihan, a Bank of America vezérigazgatója. ?A mobil szolgáltatásokat használó 17 millió ügyfelünk számára a Samsung Pay egy újabb jelentős lépés ezen az úton.?
Széles körű használhatóság

A Samsung Pay-t világszerte 30 millió kereskedelmi szolgáltatónál lehet használni, s ezzel ez az egyetlen olyan mobilfizetési megoldás, amelyet majdnem mindenhol elfogadnak. A Samsung ezt az áttörő jelentőségű Magnetic Secure Transmission (MST) nevű technológiával képes elérni. A vásárlók a Samsung Pay-t attól függetlenül használhatják a kereskedelmi egységekben, hogy a kártyaleolvasó terminál épp az NFC-t vagy a hagyományos mágnescsíkos megoldásokat (amely még mindig a leggyakoribb megoldás a legtöbb terminál esetén) támogatja.

Ezen kívül az MST technológiának köszönhetően a Samsung Pay a vezető partnerek ? köztük a Synchrony Financial és a First Data Corporation ? törzsvásárlói és pontgyűjtő kártyáit is támogatja. A kereskedőkkel, kibocsátó bankokkal és a fő fizetési hálózatokkal való együttműködés lehetőséget teremt a vásárlók számára, hogy a fizetőkártyák széles választékát használhassák, s a Samsung Pay-t tényleg univerzális mobilfizetési megoldásként alkalmazhassák.

Margaret Keane, a Synchrony Financial, azaz a törzsvásárlói és pontgyűjtő kártyák egyesült államokbeli legnagyobb szolgáltatójának elnök-vezérigazgatója megjegyezte: ?Ez nagyszerű hír azon ügyfeleink számára, akik a Samsung Pay segítségével férnek hozzá kártyáikhoz, és így tudnak fizetni velük, valamint jó hír a kiskerekedők számára is, mivel nem kell új kártyakezelő terminálokat beszerezniük. Már nagyon várjuk a Samsunggal és másokkal való együttműködést, és azt, hogy biztonságos mobil fizetési megoldásokat kínálhassunk a 60 millió aktív ügyfelünk számára.?

Egyszerű és gyors

A Samsung Pay egy rendkívül egyszerű és könnyen használható alkalmazás, hiszen mindössze néhány egyszerű művelettel hozzá lehet adni a meglévő fizetőkártyákat az alkalmazáshoz. A kártya hozzáadása után a felhasználónak egyszerűen csak felfelé kell húznia az ujját a képernyő aljáról a Samsung Pay app előhívásához, ki kell választania a kívánt fizetőkártyát, és hitelesítenie kell azt az ujjlenyomat olvasóval. Mindez gyors, biztonságos és egyszerű művelet, hiszen csak oda kell érinteni a készüléket a kártyaelfogadó (POS) terminálhoz fizetéskor.

Biztonságos és titkos

A Samsung mindennél fontosabbnak tartja, hogy a legszigorúbb iparági szabványoknak megfelelő védelmet és felhasználói adatbiztonságot garantáljon. A Samsung Pay ennek fényében nem tárol számlaszámokat és fiókadatokat a felhasználó készülékén. Ráadásul a Samsung számos olyan biztonsági funkciót is kínál, amely a bankkártyáknál magasabb fokú biztonságot nyújt. A biztonságikód-generáló megoldásokkal kombinálva ? ahol is a kényes felhasználói adatokat egy egyedi, biztonságos kóddal helyettesítik a visszaélések elkerülése érdekében ? a Samsung Pay gondoskodik arról, hogy mobilfizetéseink ezentúl még biztonságosabban történhessenek meg.
?Nagyon izgatottak vagyunk a Samsunggal való együttműködés miatt, s alig várjuk, hogy a Samsung Pay világszerte rendelkezésre álljon a fogyasztók számára? ? mondta Ed McLaughlin, a MasterCard innovatív fizetési megoldásokért felelős vezetője. ?A digitális szolgáltatásaink révén nyújtott biztonság és egyszerűség gyorsuló ütemben alakítja át a vásárlási szokásokat. A Samsung Pay megjelenése pedig további lendületet ad a mobilfizetésnek, és még tovább bővíti a digitális megoldások tárházát.?
A fizetési folyamat biztonságát a Samsung saját mobil biztonsági platformja (Samsung KNOXTM) és az ARM TrustZone? együtt még tovább növeli, mivel védelmet nyújt a tranzakcióval kapcsolatos adatok számára a visszaélések és az adattámadások ellen. Továbbá, ha valaki elveszíti a telefonját, a Samsung Find My Mobile funkciója lehetővé teszi annak távolról történő megtalálását, lezárását vagy törlését, s ezzel a Samsung Pay adatok soha sem kerülhetnek illetéktelen kezek közé.

A Samsung Pay először az Egyesült Államokban és Dél-Koreában lesz elérhető idén nyáron, s utána a Samsung Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge megjelenésével más régiókban ? például Európában és Kínában ? is elérhetővé válik.
nincs még hozzászólás