Sajnos csak mozgó homok a korábban folyónak nézett jelenség a Marson

2017. november 23.
7.9401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alaposan letörte a marsi hívők kedvét a NASA egyik kutatója, Michael Meyer ugyanis alapos tanulmányozások után megcáfolta azt a 2015-ös tanulmányt, amely azt állította, hogy a Mars felszínén folyóvíz található.
Advertisement

A vörös bolygó egyik szakértőjének tartott professzor azonban néhány arizonai kutatótársával azt állítja, hogy a fotókon folyónak nézett jelenség inkább mozgó száraz por vagy homok lehet, amivel persze nem zárják ki azt, hogy nincs víz a Marson, de amit láttak, az biztosan nem az.

Mint ismert, a NASA által a Mars körüli pályára állított műhold számtalan olyan fotót küldött már korábban, melyeken folyamatosan változó folyószerű képződmények voltak láthatók, a sötétebb sávok miatt pedig határozottan úgy vélték, hogy sós víz hozhatja létre őket, hiszen melegebb időszakokban erőteljesebbek, hidegben pedig halványulnak.

A szakértők hangsúlyozták, hogy a Mars kapcsán egyelőre rengeteg a nyitott kérdés, ezáltal a tudomány jelenleg abban sem ért egyet, hogy a planéta felszíne teljesen száraz vagy inkább nedves.
3 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nem baj, majd kiderül hogy vannak lények és akkor mindenki lenyugszik. mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Csak akkor fognak ezek a dolgok kiderülni, amikor az emberek már ott vannak egy ideje.

válasz erre

inkognito

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Amíg nem megy oda ember, addig csak találgatni lehet.

válasz erre