Saját VR Headsetet készített a Qualcomm

2016. szeptember 03.
1.6841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A Qualcomm neve főként az okostelefonok kapcsán szokott előkerülni, hiszen az egyik legnagyobb chipgyártóról van szó, mely szinte minden szegmensben kínál modelleket a partnereknek, azt pedig ők is jól tudják, hogy a mobil piac egyik érdekes pontja jelenleg a Mobil VR.

A virtuális valóság mobilos megközelítésére már jó néhány megoldás született kisebb és nagyobb gyártóktól. Az IFA 2016-on a Snapdragon 821 mellett újra feltűnt a 820-as név, hiszen bemutatták a Snapdragon VR 820-at.

Saját VR Headsetet készített a Qualcomm - 2. kép

Az újdonság egy referencia VR Headset fejlesztők számára, méghozzá 4 kamerával, melyek közül kettő a szemünket figyeli. A felbontás terén egy szemre 1440 x 1440 pixel jut, ami kapásból több, mint például a HTC ViVe 1080 x 1200-as értéke viszont a képfrissítés csak 70Hz-es, míg az Oculus és a ViVe 90Hz-re képes.

Saját VR Headsetet készített a Qualcomm - 3. kép

A headseten elméletileg Android rendszer fut, azt pedig nem tudni, hogy milyen viszonyban lesz a Google DayDream VR platformjával, illetve pontosan milyen céljai vannak a vállalatnak. Azt ígérték, hogy a partnerek viszonylag rövid idő alatt ki tudják építeni saját rendszerüket a VR820-ra alapozva, tehát saját szoftveres környezetet és kontrollert is építhetnek hozzá.
1 hozzászólás

Tommy

4 éve, 6 hónapja és 6 napja

Durván odaver a Gear VR-nak. Többek között.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink