Saját okosvárost létesít Arizonában Bill Gates

2017. november 14.
8.3001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő kezdeményezésbe fogott Bill Gates, a Microsoft legendás alapítója, aki úgy határozott, hogy Arizona területén egy saját okosvárost létesít, amihez a Belmont Partners befektetési csoport biztosítja a 80 millió dollárnyi indulótőkét.

Ez átszámítva több mint 20 milliárd forintnak megfelelő összeg, amiért cserébe máris megkaparintottak egy több mint 140 négyzetkilométeres földterületet, ami a Belmont nevű okosváros alapjául szolgálhat, ahol minden a jelenlegi legmodernebb technológián alapulna majd.

A tervek szerint a városban csak nagy sebességgel működő adatátviteli hálózatok teljesítenének szolgálatot és kizárólag önvezető autókkal közlekedhetnének az emberek, merthogy a városban emberek is élnének, a befektetés során ugyanis 80 ezer otthon kerülne telepítésre.

A hatalmas területen egyébiránt 22 ezer négyzetkilométeren irodák, áruházak és ipari egységek terülnének el, és 3 ezer négyzetkilométert szentelnének iskoláknak és egyéb oktatási intézményeknek, de 20 ezer négyzetkilométert meghagynának zöldövezetnek.

Hogy a város építési munkálatai mikor indulhatnak meg, az nem derült ki, de kíváncsian várjuk a további részleteket és az első képeket a projektről.
3 hozzászólás

rDAVE

6 éve, 11 hónapja és 23 napja

Nem önzetlen a tag, az ingatlanpiac hatalmas biznisz és a saját nevét is tovább élteti, de ennek ellenére hasznos és támogatásra érdemes projekt. Épp az előbb olvastam, hogy a világ vagyonának fele a gazdagoké és Amerikában van a legtöbb belőlük. Ennek ellenére mégis ritka az előremutató terv. Javasolnám neki, hogy olyan zöld város legyen, mint a kínaiak tervei.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 11 hónapja és 23 napja

Nem aprózza el, rögtön egy komplett várost húz fel! röhögő smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 11 hónapja és 23 napja

meglepett smiley Az igen! Nem kicsinyeskedett.

válasz erre