Saját kriptopénzt vezet be Oroszország

2017. október 17.
2.5261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hónapok óta pletykálnak arról, hogy az orosz kormány egy saját digitális valuta, úgynevezett kriptopénz bevezetésére készül, amivel kapcsolatban a TechCrunch információi szerint Nikolay Nikiforov, az orosz kommunikációs miniszter most jelentős lépést tett.

A lap ugyanis orosz értesülésekre hivatkozva arról írt, hogy az ország megkezdte a CryptoRuble, avagy a kriptorubel nevű digitális valuta bevezetését, ami annak ellenére is az orosz központi bank felügyelete alá tartozik majd, hogy a blockchain technológián alapul.

Ennek köszönhetően az oroszok a kriptovalutát is képesek szabályozni, és meggátolni, hogy a külföldi pénzpiac befolyásolja az állam gazdaságát. Ez nagy előny, az viszont már kevésbé, hogy lehetetlen lesz úgy bányászni, mint a bitcoint, ellenben a kriptorubeleket bárki beválthatja majd valódi rubelre, de mindent hivatalosan dokumentálnának, ezzel megelőzve a pénzmosást vagy a deviza manipulációját.

Oroszország így egy újabb lépést tett abba az irányba, hogy betiltsák a bitcoint és más egyéb kriptovalutákat az ország határain belül, amire rövidesen törvényi keretek között is sort kerítenek.
3 hozzászólás

Tommy

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Durván tolja az orosz kormány!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Uhhh az a diktatúra amit ezek tolnak bakker!

válasz erre

TEchie

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Ezeknek mindenből saját kell.

válasz erre