Saját GPU gyártásába kezd az Apple, csődbe mehet tőle az Imagination Technologies

2017. április 04.
3.6401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő, ellenben régóta várt bejelentést ejtett meg a minap az Apple, akik megosztották az egész világgal, hogy a jövőben szeretnék saját maguk készíteni a telefonjukba kerülő GPU-kat is, ami nem meglepő azok után, hogy a processzorokat már ők gyártják.

Habár ez a hír hosszabb távon nagyon jó lehet a felhasználóknak, ellenben a történetnek van azért egy nagyon komoly vesztese is, egészen pontosan az Imagination Technologies vállalata, akik eddig a GPU-kat gyártották az Apple gépeibe, de leginkább a hordozható készülékekbe, így az iPhone, az iPad, az iPod és a különféle okosórák is a cég által készített grafikus vezérlőket kapták.

Az Apple azonban bejelentette, hogy befejezte az együttműködést a vállalattal, ami olyan hideg zuhanyként érte az iparágat és a céget, hogy részvényeik pár óra alatt 70 százalékot estek, aminek hatására az Imagination Technologies kiemelte, hogy szerintük az Apple képtelen olyan GPU-t fejleszteni, ami ne sértené meg az ő szabadalmi jogaikat, így erre különösen odafigyelnek majd a jövőben, és a legkisebb egyezés hatására is perek százait indítják meg a cég ellen.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Nyilván nem egyik napról a másikra ment a dolog, egy beszállító cégnek számolnia kell ilyen lehetőséggel. Egy lábon állni öngyilkosság. Az meg hogy rögtön perben gondolkodnak, szánalmas.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Akkor már meg is van az Imagination Technologies stratégiája a túlélésre.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Nagyon kezdenek mindent magukhoz szervezni, tegnap az SSD hír, ma ez... Alakul. mosolygó smiley

válasz erre

Kileah

7 éve, 7 hónapja és 24 napja

Ideje lenne hogy ne függjenek senkitől.

válasz erre