Router közelében egyszerűen kikapcsol az LG UltraFine 5K monitor (UPDATE!)

2017. február 01.
4.1981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Habár nyilván nem általános tendencia, de a routereket rendszerint számítógépünk közelében szoktuk tartani, és mint olyan, az asztali gépekhez nyilván egy monitor is társul.
 

Ez a felállás azonban nem működik abban az esetben, ha egy kizárólag az Apple által forgalmazott, csak Mac masinákkal kompatibilis - ezért mindössze Thunderbolt 3 csatlakozóval szerelt - LG UltraFine 5K monitort használunk, mert az Ars Technica jelentése szerint a kérdéses kijelzők egyszerűen működésképtelenek a routerek közelében.

UPDATE! Az LG hivatalos tájékoztatást juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit az alábbiakban módosítás nélkül közlünk:

Ahogy a vásárlói visszajelzésekből tudomásunkra jutott, a 27MD5K modellszámú, 27 colos UltraFine 5K monitorunkkal teljesítménybeli problémák adódhatnak, melyeket az eszköz mögött, legfeljebb 0,6 méter távolságban, elhelyezett Wi-Fi jelet sugárzó eszközök okoznak. A problémát elháríthatjuk, amennyiben a monitort és a Wi-Fi routert egymás közeléből eltávolítjuk.

Ha a probléma továbbra is fennáll, azt tanácsoljuk vásárlóinknak, szervizelés ügyében forduljanak a legközelebbi LG ügyfélszolgálathoz. Az LG ezúton is elnézést kér minden vásárlójától az esetleges kellemetlenségek miatt. A lehető legjobb minőséget szeretnénk nyújtani nekik, ezért minden, februártól a boltokba kerülő 27 colos LG UltraFine 5K monitorunkat a zavaró hullámokat kizáró védelemmel látjuk el.

Egyelőre még maguk a szakértők sem tudják, hogy mi lehet a gond, de a monitor nagyobb modellje a Wi-Fi routerek közelében - nagyjából 2 méteres lélektani határról beszélünk, de vannak kevésbé érzékenyebb darabok - egyszerűen működésképtelenné válik, így vagy remegni kezd a képe, vagy csak szimplán kikapcsol.

Egyelőre sem az Apple, sem az LG nem kommentálta a kellemetlen problémát a közel 400 ezer forintos monitor kapcsán, amely bizonyára valami árnyékolási hibától szenvedhet a tünetek alapján.

4 hozzászólás

techiii

4 éve, 9 hónapja

Ez most komoly??? Ez elég kellemetlen.

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 9 hónapja

Ez egy roppant kellemetlen jelenség lehet, biztos hogy visszakövetelném a pénzem.

válasz erre

TEchie

4 éve, 9 hónapja

Bírom ezeket a cuccokat. Ezek tesztelésnél nem jönnek ki?

válasz erre

rDAVE

4 éve, 9 hónapja

Lehetséges, hogy bezavar a wifi jel? Valami túl érzékeny benne.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink