Rohamtempóban frissül a Wine

2017. március 04.
4.5061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Mióta megjelent a Wine 2.0, azóta a fejlesztési csapat extra sebességre kapcsolt, hiszen sorra jelennek meg a frissítőcsomagok a Linux és Mac felhasználóknak egyaránt, és így van ez most is, hiszen elérhetővé tették a 2.3-as verziót.

Míg az 1.87-es verzió az életciklusa vége felé jár, addig az év elején bemutatott 2.0-ás változathoz ez már a harmadik patch, így elmondható, hogy a csapat rohamtempóban végzi a munkálatokat annak érdekében, hogy minél tökéletesebb legyen.

A legfontosabb módosítás a 64 bites platformot érintette, mivel tovább csiszolták az ODBC kezelést, valamint kisebb módosításokat végeztek el a Direct3D parancsok futtatásában. A 2.2-es megjelenést követően 41 jelentett hiba szerepelt a teendőlistán, amelyek mindegyikét sikeresen orvosolták.

A Windows alatt futtatható szoftverek listáján is változtattak, így az alábbiak mostantól még stabilabban futnak majd kedvenc Linux operációs rendszerünk alól is: Microsoft Word 2007, Poedit 1.7.4, Audacity 2.1.0, MalwareBytes, Zoner Photo Studio 18, 3DMark2001 SE, SPG-Verein 3.2, Kontact 5.6, ComputeMark 2.1, Acid Pro Trial 7.0e, SteuerSparErklaerung 2017.

Játékok terén pedig: Revenant, Tera Online, StarCraft II, Necropolis, Mortal Kombat X, Final Fantasy V (crashes), S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Final Fantasy XI Online, The Witcher 3, Kholat.
2 hozzászólás

Santonio

7 éve, 8 hónapja és 26 napja

Komoly a felhozatal már Wine-kompatibilis játékok terén is, de alapból elég sok game van már Linuxra amúgy, nagyon fejlődik!

válasz erre

TEchie

7 éve, 8 hónapja és 27 napja

Brutálisan fejlesztik mostaában, nagyon király!

válasz erre