Robotok segítik majd az E.ON ügyfélszolgálatára látogatókat

2018. szeptember 23.
3.2681
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
A Muzix Group és az E.ON jóvoltából kishazánkban is megmutatta végre magát az UBTECH által készített, egészen futurisztikus, mesterséges intelligenciával működő CruzR szolgáltató robot.

Riadalomra azonban semmi ok, nem egy újabb ember-másolat robotról van szó, mint a Jia Jia, az Erika vagy a hírhedt Sophia; a CruzR ugyan megőrizte az emberszerű felépítést, de nélkülözte mindazt, ami alapvetően taszít minket, többek között a mű-emberséget.

A CruzR egy felhő-alapú szolgáltatást használó munkarobot, ami tanító és ügyfélfogadó képességével tud majd elhelyezkedni az oktatásban, a kereskedelemben, illetve az egészségügyben. A szerkezet alapvető emberi kapcsolatokat pótol, mint ügyfélüdvözlés, kísérés, útmutatás és információátadás.

Ha kell, tud kapcsolatot létesíteni valós időben a fogadó és az ügyfél között, barátságos kézfogással, öleléssel látja el azokat, akiknek szükségük van arra, illetve táncolni is tud, de legalább némi öniróniával áll hozzá ezen utóbbihoz, mivel minden "attrakció" után megkéri a közönséget, hogy ne nevesse ki, hisz még tanulnia kell.

Robotok segítik majd az E.ON ügyfélszolgálatára látogatókat - 2. kép

A Muzix Group ügyvezetője, Orbán Szabolcs elmondta: a CruzR olyan, mint egy okostelefon - egy gép, melyre bármikor lehet szoftveres kiegészítést hozzáadni a felhő-szolgáltatási platformon keresztül. Mivel bármiféle ilyen "applikációval" fel lehet vértezni, a robot tulajdonképpen potenciálisan mindenre képes lehet.

Pénteken egy zártkörű sajtótájékoztatón mi is megtapasztalhattuk, hogy miként szuperál a CruzR, illetve láthattuk az UBTECH egy másik sikeres robotját, az Alpha 1 Pro-t is, és kíváncsian várjuk, hogyan lehet a megújuló robotikát beilleszteni Magyarországra, ahol még a drónok sem számítanak gyakori jelenségeknek.

Szeptember 23-án, vasárnap, a nagyközönség is megnézheti magának a CruzR-t a Tudományok Fővárosa fesztiválon, de addig is felbukkanhat valamelyik E.ON ügyfélszolgálaton, hiszen ez a cég kapta meg elsőként a lehetőséget itthon a felhasználásra.
5 hozzászólás

Fikarc

9 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ilyen csajok is lehetnének az ügyfélszolgálaton.

válasz erre

VDemon

9 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ami pár éve még csak scifi volt, most már valóság. Döbbenet!

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 2 hete és 2 napja

Bakker de durva! Tényleg jönnek a robotok.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 2 hete és 2 napja

Érdekes fejlesztés bár szerintem mást kellene így fejleszteni.

válasz erre

TEchie

9 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nagyon futurisztikus.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink