Robotlábakat kapott a mozgásképtelen apa, hogy oltár elé kísérhesse lányát

2019. szeptember 09.
6.4021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Steve Barnes egy 59 éves amerikai férfi, aki évek óta szenved már a szklerózis multiplextől, a betegség pedig annyira elhatalmasodott rajta, hogy évekkel ezelőtt tolószékbe került, így le kellett tennie élete egyik legnagyobb álmáról.

A férfi ugyanis szerette volna a saját lábán oltár elé vezetni a lányát, amiről betegsége miatt úgy tűnt, le kell mondania, de a tudomány végül megmentette őt, Steve ugyanis ráakadt egy kifejezetten szklerózis multiplextől elgyengült végtagú betegek számára meghirdetett kísérletre, melynek részeként azt ígérték neki, hogy felállítják a tolószékből.

Természetesen nem holmi csodagyógyszerrel, és bár soha nem is nyerheti vissza régi mozgékonyságát, azonban Steve egy kísérleti exoskeleton, gyakorlatilag egy összetett gép, egy robotcsontváz segítségével újra fel tudott állni a tolószékből, és ha lassan is, de képes volt arra, hogy esküvőjén oltár elé kísérje lányát.

A különleges robotváz nemcsak képes megtartani a férfit, de helyette egyensúlyoz és járást is imitál, ami kifejezetten előnyös a számára, hiszen így mozgatja és erősíti az izmait, ami hosszabb távon sokat segíthet neki állapota szinten tartásában, sőt az esetleges fejlődésben is.


3 hozzászólás

TEchie

5 éve, 4 napja

Nem semmi! meglepett smiley

válasz erre

inkognito

5 éve, 4 napja

Kemény ahogy feláll és elkezd járni bár elég hangos.

válasz erre

betyár

5 éve, 4 napja

Nagyon komoly. meglepett smiley

válasz erre