Robot döntötte meg a Rubik-kocka kirakásának világrekordját

2017. március 08.
4.2551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
0,637 másodperc - mindössze ennyi időre volt szüksége a Sub1 Reloaded nevezetű robotnak, hogy kirakja a sokak számára órákig is eltartó Rubik-kockát, amivel a szerkezet hivatalosan is bekerült a rekordok könyvébe.

Ennél gyorsabban ugyanis még senki sem rakott ki Rubik-kockát, pláne nem élő ember, mely kategóriában a Guiness-rekordot jelenleg Lucas Etter tartja, aki még 2015-ben 4,904 másodperc alatt tudta kirakni a bűvös szerkezetet.

A robot természetesen más kategóriában indult, ezáltal a korábbi robotos eredményeket döntötte meg - az eddigi csúcstartó 0,887 másodperc volt -, méghozzá a legmodernebb technológiák felhasználásával.

A kis robot ennek megfelelően kamerákkal képes analizálni a kocka színeit és variánsait, majd egy bonyolult algoritmus segítségével a másodperc törtrésze alatt kiszámolja a megoldáshoz szükséges egyenletet, majd ezután a mechanikus karok által már csak be kell forgatnia a megfelelő oldalakat.

Érdekesség, hogy az alábbi videón látható robot már tavaly év végén rekordot döntött, azonban a Guinness csak a napokban hivatalosította az eredményt, ami olyan gyors volt, hogy le kellett lassítani a felvételt ahhoz, hogy valamit láthassunk rajta.

Nézd nagyban ezt a videót!



2 hozzászólás

Harder

7 éve, 8 hónapja és 22 napja

Keményen tolja a kis masina! röhögő smiley

válasz erre

TEchie

7 éve, 8 hónapja és 22 napja

Ez nagyon durva látvány! röhögő smiley

válasz erre