Ritmikusan ismétlődő rádiójeleket fogtunk az űrből

2020. június 19.
8.0301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb izgalmas FRB-jelenségre lettek figyelmesek a tudósok, az MIT Egyetem bejelentéséből ugyanis megtudtuk, hogy korábban nem tapasztalt, szabályosan és ritmikusan ismétlődő gyors rádiójeleket fogtak az űrből, egy nagyjából 500 millió fényévnyire fekvő forrásból.

A mostani felfedezés érdekessége, hogy a történelemben az első olyan rögzített rádiójel, melyet 500 napon keresztül figyeltek, érdekességét ugyanis az adta, hogy esetében a négy napos zajközvetítő időszakot mindig tizenkét nap csend követi, majd újabb négy nap sugárzás és tizenkét nap csend, ami óramű pontossággal ismétlődött a megfigyelési időszakban.

Egyelőre a kutatók sem tudják, hogy mi idézhet elő ilyen ritmikus rádiókitöréseket, de vannak ötletek, így a legtöbben egy neutroncsillagra tippelnek, esetleg egy neutroncsillag és egy fekete lyuk kettősére, de akármiről is legyen szó, a precíz ismétlődés segítséget nyújthat abban, hogy alaposabban is megismerhessük az FRB-k természetét.
megtudtuk, hogy korábban nem tapasztalt, szabályosan és ritmikusan ismétlődő gyors rádiójeleket fogtak az űrből, egy nagyjából 500 millió fényévnyire fekvő forrásból.'>
4 hozzászólás

Ronalddo

4 éve, 1 hónapja és 27 napja

Idegenek bakker.

válasz erre

login_password

4 éve, 2 hónapja

Érdekes nagyon.

válasz erre

Levi87

4 éve, 2 hónapja

Már nem is mernek intelligenciára gondolni amúgy? meglepett smiley

válasz erre

Porthos

4 éve, 2 hónapja

Milyen fura hogy a természet ilyeneket képes alkotni. meglepett smiley

válasz erre