Ritkább lesz a jövőben a fehér karácsony, mint a fehér holló

2019. december 13.
8.1271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Évek óta nincs már igazi karácsony az időjárás szempontjából, hiszen sok-sok évtizeddel ezelőtt egészen normális volt, hogy az évnek ebben az időszakában havazik és fehérbe borul odakint a táj.
Advertisement

Hogy ez a globális felmelegedés következménye? Egy kutatás szerint igen, és a jövőben egyre rosszabb lesz a helyzet, ezáltal 2050-re még a jelenleginél is kisebb valószínűséggel számíthatunk fehér karácsonyra, amihez a kutatók összegyűjtötték a Föld északi félgömbjének legnépszerűbb nagyvárosait - köztük Budapesttel -, hogy megnézzék, hányszor volt az elmúlt évtizedben nagyobb hóesés decemberben.

Ezt az adatot vetették össze a jelenlegi klímaállapotokkal, melyek alapján megkapták, hogy a valószínűségszámítások szerint mennyi esélye lesz 2050-re a fehér karácsonyoknak. Alapvetően nem sok, elég csak megnézni Budapestet, ahol 2009 és 2013 között mindössze négy nap volt decemberben, amikor hó esett, míg 2014 és 2018 között mindössze egy ilyen napot rögzítettek átlagosan. Ez pedig a jövőben még rosszabb lehet majd...
4 hozzászólás

techiii

4 éve, 7 hónapja és 17 napja

Egyszerűen szörnyű. Jövőhétre plusz 15 fokot jósolnak. Ez nem normális.

válasz erre

Fikarc

4 éve, 7 hónapja és 17 napja

Még ennél is!? meglepett smiley szomorú smiley

válasz erre

Levi87

4 éve, 7 hónapja és 17 napja

****a. szomorú smiley

válasz erre

Harder

4 éve, 7 hónapja és 17 napja

Szomorú tény. szomorú smiley

válasz erre