Részesedést veszít, de még így is piacvezető marad a Samsung

2018. február 14.
1.8541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A TrendForce tette elérhetővé legújabb kutatásának eredményét, amely a 2017-es esztendő számaira támaszkodva egy jóslatot tár elénk a 2018-as mobiltelefon trendet illetően, a legfontosabb kérdés persze, hogy a két gigász, a Samsung és az Apple viszonya miképp fog idén alakulni.

Erre a kérdésre azt a választ kaptuk, hogy míg a Samsung minimális részesedést veszít, addig az Apple épp ellenkezőleg, gyarapodni fog, de a sorrend nem változik, előbbi marad a vezető helyen, míg az almás cég a második helyezett lesz az év végén is.

A TrendForce továbbá úgy véli, hogy az agresszív marketing kampányát folytatva, a Huawei folytatja a két előbb említett vállalathoz a felzárkózást, ezáltal pedig 2018-at követően már több, mint 11%-ot tudhat majd magáénak.

Az alsóbb régiókban is változás következik be, a Xiaomi kezd visszatérni régi önmagához, míg a semmiből feltámadó Nokia folytatja 2017-es esztendőben elkezdett felhasználó toborzást, de mivel ugye a nulláról indultak, így túl sok viszonyítási alap egyelőre nincs.

Részesedést veszít, de még így is piacvezető marad a Samsung - 2. kép

4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Nokiára kíváncsi leszek egy két év múlva.

válasz erre

Harder

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Ahhoz képest hogy a Samsung a filléres telefonjaival megy mint az őrült, rendesen elveri az Apple!

válasz erre

rDAVE

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

betyár írta:
Ennek oka: sokkal több a koreai és kínai aki Samsungot vesz.
A kínai piacon a kínai márkák mennek legjobban, utánuk az Apple. Kína annyira telített hazai márkákkal, hogy például az LG el is hagyja. Korea meg túl kicsi ország ahhoz, hogy egyedül a globális eladások élére vigye a Samsungot.

válasz erre

betyár

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Ennek oka: sokkal több a koreai és kínai aki Samsungot vesz.

válasz erre