Repkednek a százmilliárdok az Emag - Edigital fúzió kapcsán

2019. november 14.
7.0211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Holnap kezdődik a Black Friday az Extreme Digitalnál, ami ebben a formájában biztosan az utolsó lesz a cég életében, jövőre ugyanis már az Emaggal közös cégük fogja koordinálni a jelenleg még két külön cégként működő vállalkozást.

Az Emag és az Extreme Digital összeolvadását nemrég hagyta jóvá a Gazdasági Versenyhivatal, ezzel pedig egy olyan nagyságú vállalat jön létre, amely páratlan méretű lesz a magyar webshopok történelmében. Jelenleg a két különálló cég forgalmazza a magyar online shopok jelentős eladását, az abszolút lista első és második helyét foglalják el, a forgalmi számokat tekintve.

A fúzió engedélyezése így sokakat meglephetett, de Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője elmondta, azért engedélyezte a hivatal az összeolvadást, mert az áru portfóliójuk alapvetően különbözik, míg az Emag inkább consumer termékekkel, addig az Edigital leginkább az elektronikai eszközök piacán erős.

Várkonyi Balázs egy sajtótájékoztató keretében mondta el, hogy az összeolvadással 80 milliárd forintos éves forgalom várható már jövőre, az ötéves tervben pedig már a 300 milliárd forintos forgalom van kitűzve célnak.

Idén még a Black Fridayt is külön tartja a két cég - de mindketten előbb, mint mindenki más - jövőre azonban már elképzelhető hogy egyazon időben lesz a leárazós nap. A közös vállalat - aminek neve még nem ismert, de a két cégre utaló lesz - vezérigazgatója Várkonyi Balázs, pénzügyi igazgatója Kelemen Gyula, kereskedelmi igazgatója pedig Catalin Dit lesz.

A holnapi leárazásban egyébként egymilliárd forintnyi kedvezményt ad összesen az Edigital, az áruátvételi időre pedig 5 napos garanciát vállalnak (persze arra, ami átvehető a boltban), a futárral kiküldött termékeket pedig maximum 7 napon belül kiküldik - elméletileg. Remélhetőleg a szerverek is bírják majd a rohamot.
6 hozzászólás

Huginn

4 éve, 9 hónapja és 21 napja

Üzleti szemmel nézve remélhetőleg nem az a cél, hogy majd egy közös nagy-nagy oldal visz mindent az jelenlegi kettő helyett. Ha olyan terméket forgalmazol, amit más is tud hozzád hasonlóan, akkor nem a "boltok" számának csökkentése a nyerő, hanem pont ellenkezőleg: még több boltot kell nyitni. Minden bolt kiszolgáló cége azonos, így mindenkinél alacsonyabb áron leszel képes beszerezni a portékát...

válasz erre

Levi87

4 éve, 9 hónapja és 22 napja

Nem mindennapi célok. meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 9 hónapja és 22 napja

Sem a szerver nem fogja bírni, sem a kiküldés nem fog működni, ebben 100%-ban biztos vagyok. Eddig akárhány ismerősöm rendelt ilyenkor - már amelyik tudott - , minimum heteket kellett várni.

válasz erre

TEchie

4 éve, 9 hónapja és 22 napja

Az szép nagy brancs lesz. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 9 hónapja és 22 napja

Bakker nem is tudtam hogy az edigital ekkora! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

4 éve, 9 hónapja és 22 napja

Isten bizony nem értem hogy ment ez át a Gazdasági Versenyhivatalon.

válasz erre