Rengeteg gombát és baktériumot találtak a Nemzetközi Űrállomáson

2019. április 09.
3.3481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes tanulmány látott napvilágot a Nemzetközi Űrállomáshoz kapcsolódóan, aminek részeként a Wahingtoni Egyetem kutatói azt találták, hogy az ISS fedélzetén rengeteg gomba és baktérium található, melyek határozottan az emberi jelenlét következményei.

A kutatók 14 hónap alatt három teljes legénységet és az ISS nyolc helyszínét is megvizsgálták, az így vett mintákból pedig kiderült, hogy bár a gombák mennyisége és összetétele nagyjából állandó odafent, a baktériumok azonban annak fényében változnak, hogy miként cserélődik a legénység, de hogy ezek az organizmusok mennyire veszélyesek az űrhajósokra, az egyelőre még nem derült ki.

Az viszont igen, hogy a legnagyobb mennyiségben a Staphylococcusok családjához tartozó baktériumokkal találkoztak, sőt akadt köztük Staphylococcus aureus is, mely nagyon súlyos fertőzések kiváltója lehet bizonyos esetekben.

A mostani tanulmány és az általa publikált eredmények rendkívül lényegesek ahhoz, hogy az emberiség a jövőbben akár hosszabb távon is képes legyen missziókat indítani az űrben, hiszen nagy távolságban ezek a mikroorganizmusok komoly veszélyforrást is jelenthetnek az asztronautákra.
3 hozzászólás

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Remélem nem hozzák le a földre őket.

válasz erre

Harder

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Az igen. Akkor ne jöjjenek a földre.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Hihetetlen, hogy mi minden van a világűrben.

válasz erre