Rendőrkocsit tört össze egy robotpilótával üzemelő Tesla Model 3

2019. december 11.
8.0111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét magyarázkodhat a Tesla, amíg nem zárul le a pontos vizsgálat azzal a balesettel kapcsolatban, aminek részeként egy Tesla Model 3-nak Autopilot módban sikerült csúnyán beletrafálnia egy rendőrautó fenekébe a hétvégén Connecticutban.

Bár mindennapos eset, hogy egy Tesla balesetet szenved Amerikában, azonban kifejezetten ritka, hogy egy robotpilótával történjen ilyesmi, márpedig a sofőr beszámolója szerint most éppen ez történt, hiszen miközben átadta a kormányt a beépített biztonsági rendszernek, ő a hátsó ülésen lévő kutyájával kezdett el foglalatoskodni, márpedig ha ez igaz, akkor a Tesla ismét moshatja kezeit az ügyben, nem az ő szisztémájuk volt a hibás.

Merthogy az Autopilot mód nem alkalmas a teljes önvezetésre, az csak egyfajta segítséget jelent a sofőrök számára, akiknek ugyanúgy figyelniük kell a forgalmat a kormányon tartott kezekkel, csak bizonyos rendszerek képesek automatizálva működni ilyenkor, de a felelősség mindvégig a vezetőé marad. Az ügyben természetesen ettől függetlenül is vizsgálatot indított a rendőrség, valamint a Tesla egyaránt.

Rendőrkocsit tört össze egy robotpilótával üzemelő Tesla Model 3 - 2. kép

3 hozzászólás

inkognito

4 éve, 8 hónapja és 21 napja

Kellemetlen. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

4 éve, 8 hónapja és 21 napja

Ügyes. Gondolom nem frissítette le még a legújabb szoftverre. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

4 éve, 8 hónapja és 21 napja

Igazándiból mindig a sofőré a felelősség és kész.

válasz erre