Rendelhetővé vált a Google biztonsági tokenje

2018. augusztus 30.
3.6241
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Google Titan Security Key nevet viselő hardveres biztonsági kulcs a mai napon publikussá vált, így a világ számos országában mától 50 dollárért megrendelhető a komplett kit, a szállítás pedig azonnali, így nem kell heteket várni a hiány miatt, hiszen raktáron van a termék.

Sajnálatos, hogy idehaza egyelőre nem rendelhető, hiszen a Google Store hazánkkal nem kompatibilis, de a FIDO szabvány által megalkotott hardveres kulcs nem csak a Google szolgáltatásaival tud együttműködni, hanem például a Facebook, Dropbox vagy éppen a GitHub is a támogatási listán szerepel.

Az eszközt egyébként még tavaly mutatta be a Google, és ezidáig házon belül használták, és úgy fest a tesztelés során házon belül megállta a helyét, így megkezdődhet a nyilvános publikáció is.

Az algoritmust, ami az autentikációt illetve a megerősítést végzi, a Google úgy tervezte, hogy az sokkal biztonságosabb legyen, mint az eddig alkalmazott visszaigazoló kód, bár ha végigtekintünk egyes banki megoldások esetében látott tokenekre, ezen nem is csodálkozunk.
4 hozzászólás

strogg

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Engem nagyon érdekelne, de nem találom honnan rendelhetnék, ugye gstore itthon meg nincsen. Szóval aki mégis hozzá tudna jutni az kérem vegyen kettőt és vegye fel velem a kapcsolatot. plííííííz

válasz erre

technomancer

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát ez meg mi? Eddig nem is hallottam erről!

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Reméljük itthon is mihamarabb lesz. Nekem nagyon kéne.

válasz erre

Direktor

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

De érdekes megoldás ez!

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink