Rekordidő alatt ért oda a Szojuz űrhajó a Nemzetközi Űrállomásra

2020. október 15.
2.5581
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Három új személyzeti tag érkezett ma a Nemzetközi Űrállomásra, miután rekord gyorsan repült a keringő laboratóriumba az orosz Szojuz MS-17 űrhajó, amely a NASA űrhajósát, Kate Rubins-t, valamint Sergey Ryzhikov és Sergey Kud-Sverchkov orosz űrhajósokat szállította az űrállomásra.

Hajnali 4 óra 48 perckor, mindössze 3 óra és 3 perc múlva ért oda a Nemzetközi Űrállomásra, miután felszállt a Baikonur Cosmodrome kilövőállomásról a csapat egy Szojuz rakétával.

A véletlenek egybeesése, hogy a rakéta pont Rubins születésnapján indult (42 éves lett), amihez gratulált az orosz repülésirányítóktól a Roscosmos ügynökség misszióellenőrzésnél.

Szeretnék csatlakozni és kívánni önnek boldog születésnapot. Ez egy szép nap, és csodálatosan ünnepeltétek" - mondta az egyik tisztviselő, miután a személyzet belépett az állomásra.


Általában körülbelül hat órába telik, amíg egy átlag Szojuz űrhajó odaér a Nemzetközi Űrállomásra, és a Szojuznak körülbelül négyszer kell megkerülnie a Földet. De a Szojuz MS-17 csak két pálya körüli haladást igényelt, így ez volt az első legénységgel rendelkező Szojuz űrhajó volt, amely kipróbálta a "gyorsított" repülési módszert.
2 hozzászólás

Harder

6 napja és 23 órája

Szép teljesítmény.

válasz erre

betyár

1 hete

Ejha. Akkor ez tényleg egy rövid út volt.

válasz erre