Rekordbüntetést kapott a Qualcomm az Apple megvesztegetése miatt

2018. január 25.
1.4851
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mintegy 997 millió eurónak megfelelő rekordbüntetést szabott ki a Qualcommra az Európai Unió, akik a Bloomberg beszámolója szerint azért büntették ilyen hihetetlen összegre a chipgyártót, mert korábban megvesztegették az Apple-t.

A vád szerint a Qualcomm több millió dollárnak megfelelő összeget fizetett ki a nagy Almának azért, hogy a gyártó csak és kizárólag az általuk készített chipeket tegye okostelefonjaiba és táblagépeibe, ami természetesen szembemegy a tisztességes verseny alapelveivel, így ugyanis egyik konkurens sem tudott labdába rúgni, de hogy ezért miért csak az egyik fél kap büntetést, azt nem igazán értjük.

A Qualcomm állítólag 2011-ben egyezett meg először az Apple-lel abban, hogy csak Qualcomm modemchipek kerüljenek az általuk gyártott eszközökbe, amit aztán több lépcsőben 2016-ig meg is hosszabbítottak, majd kiborult a bili, és az amerikai vállalat elkezdett közeledni az Intel chipek irányába is.

A Qualcomm és az Apple papíron egyébiránt a jó viszony mellett már évek óta marakodnak, ezáltal a chipgyártó több pert is indított az almások ellen szabadalmaik illegális felhasználása miatt.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 8 hónapja és 14 napja

Ööööö ez érdekes végeredmény. meglepett smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 8 hónapja és 14 napja

Na ezt az eredményt én sem értem. meglepett smiley

válasz erre