Rekordbüntetéseket kaphat az Apple a szándékosan lassított iPhone-ok miatt

2018. január 02.
1.2531
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Várható volt, hogy nem marad annyiban egyik napról a másikra az Apple körül még tavaly kirobbant botrány, amely szerint a gyártó azzal próbálja rávenni az embereket az újabb iPhone modellek megvásárlására, hogy közben szándékosan lassítja a régi készülékeket.
 

Franciaországban azonban emiatt máris bitóra vinnék az Apple vezetőit, egy helyi fogyasztóvédelmi szervezet ugyanis az Engadget információi szerint közleményt adott ki arról, hogy a gyártó több szempontból is törvényt sértett az országban, és mivel egy olyan méregdrága készülékről beszélünk, ami meghaladja a francia minimálbér összegét is, ez a gyakorlat elfogadhatatlan, és ezzel egyetemben büntetni kell.

A HOP kiemelte, hogy a francia jogszabályok szerint bűncselekményt követ el, aki szándékosan csökkenti egy termékének élettartamát, pláne abból az érdekből, hogy ezzel növelje egy újabb eszköz eladásait. Bár a lassítással éppen hogy az élettartam növelése a cél, a HOP értelmezésében az Apple lépése kimeríti a fenti kitételt.

Amennyiben a vádat sikerült rábizonyítani az Apple-re, a cég rekordösszegű, több mint 11 milliárd dolláros büntetést kaphat csak a franciáknál, de az Engadget szerint az sem kizárt, hogy egyes vezetők több évig terjedő börtönbüntetésre is számíthatnak majd, azonban hogy ezt miként kiviteleznék egy ekkora, ráadásul külföldi székhelyű vállalatnál, az nem világos egyelőre.
4 hozzászólás

Porthos

2 hete és 4 napja

Úgysem lesz belőle semmi.

válasz erre

inkognito

2 hete és 4 napja

Hihetetlen h még mindig ezen lovagolnak.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hete és 4 napja

Sok sikert. Nem fogja megállni a helyét a dolog. Jó az Apple eljárása, csak nem 80%-os akksinál kéne csinálni és nem kötelező jelleggel. Meg kommunikálni is jobban kellett volna. De ezen csiszolni fognak még, feltételezhetően.

válasz erre

Fikarc

2 hete és 5 napja

Ezek nagyon hülyék. Senki nem csökkentette az élettartamot hanem növelte.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink