Reklámokat kaphat a Google Maps

2017. május 02.
3.7081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A Google számos remekük használható és itthon is jól működő szolgáltatást kínál ingyenesen a felhasználóknak, melyek közül talán a Google Maps az egyik legnépszerűbb, hiszen reklámmentesen kínál remek navigációs szolgáltatást.

A viszonylag egyszerű kezelőfelülettel és pontos információkkal rendelkező szoftver az elmúlt hónapokban sokat frissült és az egyszerű navigáció mellett már másra is képes. Nemrég magát a Google vezetőjét Sundar Pichai-t kérdezték arról, hogy tervezik e a szolgáltatást bevételforrássá kialakítani.

Pichai válasza akár aggodalomra is okot adhat, hiszen a vállalat vezetője nem zárkózott el ennek lehetőségétől, így az is előfordulhat, hogy reklámok jelennek majd meg az alkalmazásban. A vállalat vezetője azt mondta, hogy most is igyekeznek bővített információkat adni, például arról, hogy hol vacsorázzanak a felhasználók, amire pozitív reakciók érkeztek, így megvan a lehetősége annak, hogy bővítenek még ezen a téren.

Persze ezzel talán sok felhasználót veszíthetne a vállalat, ugyanakkor releváns és jól burkolt hirdetések esetében kisebb lehet a felháborodás, így például az aktuális pozícióhoz közel eső hely akcióit vagy egyéb reklámjait jeleníthetnék meg.
3 hozzászólás

TEchie

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

Amint megjelenik benne az első zavaró reklám, azonnal delete.

válasz erre

Fikarc

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

Nagyszerű feature lesz. Ja nem.

válasz erre

Levi87

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

Csodálatos. Köszi Google.

válasz erre