Rejtett 160Hz-es képfrissítési módot találtak az Asus ROG Phone 3-ban

2020. július 28.
4.6221
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Asus ROG Phone 3 korunk legerősebb gamer telefonjaként mutatkozott be a világ előtt a minap, ami 6,59 hüvelykes AMOLED kijelzővel került piacra, melynek maximális képfrissítés rátája 144Hz-es lett.

Csakhogy az XDA-Developers srácainak sikerült ráakadniuk egy olyan Android Debug Bridge parancsra a minap, mely lehetővé teszi, hogy a képernyőt sokkal jobb teljesítmény mellett használhassuk, ezáltal akár 160Hz-es frekvencián alkalmazva, így aki rendelkezik a készülékkel és alapvető ADB ismeretekkel, az a saját felelősségére akár engedélyezheti is mindezt.

Persze sok értelme nem lesz, hiszen jelenleg még alig van olyan applikáció, ami ki tudná használni ezt, lévén a 144Hz-es képfrissítést is alig támogatják. A 160Hz-es ráta egyébiránt egyfajta kísérleti módként van jelen a készülékben, amit azért rejthetett el az Asus, mert működését még nem optimalizálták, így engedélyezése problémákat idézhet elő a teljesítményben, a kalibrálásban, az akkumulátor fogyasztásában, de akár magában a hardverben is.

Rejtett 160Hz-es képfrissítési módot találtak az Asus ROG Phone 3-ban - 2. kép

3 hozzászólás

Fikarc

1 hete és 6 napja

Azért az elég durva! Monitorom nem tud ennyit.

válasz erre

Levi87

1 hete és 6 napja

Elég felesleges opciónak tűnik. Gondolom ezért nem is aktív.

válasz erre

inkognito

1 hete és 6 napja

160 már nagyon sok bár még tényleg nincs értelme.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink