Rejtélyes földrengés rázta meg az egész Földet, de a tudósok sem ismerik a magyarázatot

2018. december 02.
5.6351
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár csak speciális mérőműszerekkel lehetett érzékelni, a Columbia Egyetem beszámolója szerint november 11-én egy rejtélyes földrengés rázta meg teljes planétánkat, amire egyelőre senki sem tudja a magyarázatot.

Az első vélemények szerint a jelenség hátterében talán azok a szokatlan és folyamatos szeizmikus aktivitások állhatnak, melyek az utóbbi hónapokban szinte állandósultak a Csendes-óceánon elterülő Comore-szigetek közelében, amihez hasonlóval korábban soha nem találkoztak még a szakemberek.

A kérdéses szigetcsoport körül már tavasz óta észlelnek rejtélyes mozgásokat, májusban például előjelek nélkül alakult ki egy földrengés, amit aztán rengeteg kisebb követett, de a november 11-én tapasztaltak még jobban megdöbbentették a szakértőket, lévén egy nagyon hosszú és egyenletes szeizmikus rengés jött létre, ami az egész planétán érzékelhető volt.

Sőt mi több, az alacsony frekvenciájú mozgás 20 percen keresztül tartott, és szinte pontosan 17 másodpercenként ismétlődött. A kutatók úgy vélik, hogy a jelenség az Indiai-óceán mélyén tapasztalható vulkáni tevékenységhez kötődik, amit megerősít, hogy a Mayotte-sziget helyzete alaposan elmozdult a történtek után, de mindez csak feltételezés, egyelőre a szakértők sem biztosak abban, hogy mi történt.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

6 hónapja, 4 napja

Rémisztő de komolyan!

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 4 napja

Reméljük azért ez nem valami rossz előjel...

válasz erre

petrovicsz

6 hónapja, 4 napja

Be****ás hogy ilyen van! Mármint hogy globális földrengés. Sosem gondoltam volna.

válasz erre

Ronalddo

6 hónapja, 4 napja

Idegenek.

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 4 napja

Na ez para.

válasz erre

rDAVE

6 hónapja, 4 napja

Hát ez... Qrva ijesztő.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink