Reagált a Huawei az amerikai kormány lehallgatási vádaskodására

2020. február 12.
5.8791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Wall Street Journalben a minap felbukkant egy cikk, amely azt taglalta, hogy az amerikai tisztviselők szerint a Huawei titokban hozzáfér a telekommunikációs hálózatokra, azonban most a vádakra egy sajtóközlemény formájában válaszolt a kínai vállalat.

A Huawei azzal példálózik, hogy pontosan az USA az a nemzet, amelyről Edward Snowden óta tudjuk, hogy kémkedik mindenki után, hovatovább világszerte hozzáfér a telekommunikációs infrastruktúrákhoz.

A Huawei Technologies soha nem fért hozzá és a jövőben sem fog hozzáférni telekommunikációs hálózatokhoz "titokban", erre nincs is megfelelő képessége.


Ezenfelül kiemelte a kérdéses vállalat azt is, hogy a Wall Street Journal egyértelműen tisztában van azzal, hogy semmiféle bizonyítékkal nem tudja Amerika alátámasztani ezeket a vádakat, mégis megírták ezt a cikket, ezáltal úgy gondolják, a WSJ ezzel bizonyította elfogultságát a Huawei-jel szemben.

A Huawei mindössze távközlési berendezések szállítója. Ebben a szerepben lehetetlen hozzáférnie az ügyfélhálózatokhoz engedélyük és láthatóság nélkül. Nem vagyunk képesek megkerülni a szállítókat, átvenni az irányítást és adatokat megszerezni a hálózatukból anélkül, hogy a szokványos tűzfalak vagy a biztonsági rendszert azt észlelnék. Azt még a Wall Street Journal elismeri, hogy az amerikai hivatalnokok nem tudnak konkrét részleteket megadni az úgynevezett "hátsó ajtókkal" kapcsolatban.


A sajtóközleményt azzal zárja a cég, hogy felháborítónak tartják, hogy Amerika kiberbiztonsági témák felhasználásával stigmatizálja a Huaweit, és kifejezetten felkérték a kormányt, hogy bármi ilyen jellegű vádaskodásnál konkrét bizonyítékokkal álljanak elő, ne pedig a médiát használják rosszindulatú pletykák terjesztésére.
taglalta, hogy az amerikai tisztviselők szerint a Huawei titokban hozzáfér a telekommunikációs hálózatokra, azonban most a vádakra egy sajtóközlemény formájában válaszolt a kínai vállalat.'>
2 hozzászólás

Kisfaludy82

4 éve, 6 hónapja és 14 napja

Bizony bizony, nagyon igazuk van..

válasz erre

Porthos

4 éve, 6 hónapja és 14 napja

Hát igen, ez kb ennyi...

válasz erre