Rátaláltak minden idők legrégebbi emberi sziklarajzára, mely úgy néz ki, mint egy hashtag

2018. szeptember 13.
4.8061
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Izgalmas felfedezést tett egy nemzetközi kutatócsoport a Dél-Afrikában megtalálható Blombos-barlangban, ahol rábukkantak egy 30 ezer éves, tehát minden eddiginél idősebb, bizonyítottan emberek által készített sziklarajzra - illetve annak egy töredékére.

A kérdéses sziklára vöröses krétaszerű anyaggal felvitt jelek érdekessége, hogy párhuzamos, illetve egymást keresztező vonalakból állnak - mintha valamiféle írás lenne -, és a töredék alapján úgy fest, mint egy modern hashtag kezdete.

Mivel a sziklarajz csak egy darabka, a szakértők most alaposabban átfésülik a barlangot, hátha megtalálják a többi részt is, amire elég sok esély van, hiszen a helyszínen már 1991 óta folynak kutatások, és a szakértők már 100 ezer éves emberi civilizáció nyomaira is rábukkantak különféle nyílhegyek és színezett csigaházak által.

A most bemutatott lelet érdekessége az, hogy a Homo sapiens legkorábbi képviselői sokkal előbb alkalmazták a grafikus minták rajzolását, mint azt eddig hitték, noha az még nem egyértelmű, hogy ezeket kizárólag dekorációs célzattal, vagy kommunikációra is használták-e?


4 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 7 napja

Az ősi közösségi háló! röhögő smiley

válasz erre

Gólem

6 éve, 7 napja

Durva hogy mindig kijebb tolódik az időpont, mikor mit tettek az emberek. Szerintem a civilizációink is régebbiek mint ahogy most gondoljuk.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 7 napja

Azdedurva! röhögő smiley meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 7 napja

Elképesztő! meglepett smiley Tényleg nagyon át kell írni a történelemkönyveket, ilyen régen is voltak már rajzok! meglepett smiley

válasz erre