Ráncfelvarrást kapot a KDE Frameworks

2016. szeptember 12.
1.6921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Még csak szeptember közepe lesz, de már most annyi minden történt Linux fronton, hogy nem győzzük futószalagon szállítani a híreket, így van ez ma is, hiszen frissült a KDE Frameworks, ami több mint 70 add-on könyvtárat hozott a QT5 GUI toolkit számára.

Sorban érkeznek a kisebb-nagyobb KDE frissítések, amelyekkel a fejlesztők tovább csiszolgatják az egyik legnépszerűbb asztali környezetet, ráadásul nem csak a GUI-t, hanem a motorháztető alatti megoldásokat is. Nemrég írtunk a KDE Applications frissítéséről, jövő héten érkezik a KDE Plasma 5.7.5, jövő hónapban pedig már az 5.8-as verziója, de kanyarodjunk vissza a Framework frissítésére.

A változás a sokak által kritizált Breeze ikonkészletet érintette, amelyben számos ponton történt módosítás, illetve akár csere is. Ez az alábbi apllikációkat biztosan érintette: gThumb, Banshee, Pidgin, Wine, KTextEditor. Továbbá forrás szinten korrigálták a Sonnet helyesírás-ellenőrző szoftver több hibáját, de a nagyobb stabilitás mellett észlelhető sebesség béli javulás, valamint jobb nyelvfelismerés is.
1 hozzászólás

TEchie

8 éve, 3 hónapja és 2 napja

De durva én ezeket mindig 3th party alkalmazással oldom meg. mosolygó smiley

válasz erre