Rákkeltő anyagokkal dolgoznak az Apple munkásai?

2014. március 17.
8221
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Green America nevű civil szervezet szerint veszélyben van az egészségük azoknak a kínai munkásoknak, akik többek között az Apple eszközeit szerelik össze.

A szervezet kutatásai szerint az iPad-et és más eszközöket gyártó munkások nem is tudnak arról, hogy rákkeltő és az idegrendszert súlyosan károsító vegyi anyagokkal dolgoznak, mivel a betanítás során nem világosítják fel őket sem a veszélyekről, sem arról, hogy milyen védőfelszerelésben kellene dolgozni.



A Green America azt szeretné elérni, hogy az Apple az eddigieknél sokkal jobban figyeljen oda a munkások képzésére, és fordítson gondot arra, hogy a dolgozókat megfelelően tájékoztassák a veszélyekről. Az Apple tagadja, hogy a dolgozókat nem készítik fel megfelelően a káros anyagok elleni védekezésre, és azt a vádat is elutasítja, hogy a munkások nem kapnak megfelelő védőruházatot.

Kép/Szöveg: Gizmodo

A szerző véleménye:

A mai világban minden gyár és termelő azon erőlködik, hogy a lehető legolcsóbban dolgoztasson. A profit magason szárnyal, de a kiadások alacsonyan maradnak. Nem csak az Apple csinálja ezt, az ASUS Fülöp-szigeteken dolgoztat pár centért. Ezen nem is kell nagyon meglepődni, mert tisztában vagyunk vele, milyen gerinctelen körülményeket kreálnak, még itthon is. De az Apple jelen esetben túl tesz mindenen, aki beperel mindenkit, bárkit megvádol, és ennek ellenére a legdrágábban ad mindent a piacon. Nem nekik kellene garasoskodni, hanem a kisebb vállalatoknak. Ha a hír valóban igaz, biztos, hogy nem fog szó nélkül maradni a dolog.
nincs még hozzászólás