Putyin szerint, aki áttörést ér el az MI-kutatásban, abból a világ ura lehet

2017. szeptember 04.
3.9081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár korábban többször is kinevették Elon Musk-ot, amikor arról beszélt, hogy a mesterséges intelligenciákban mekkora veszély lakozik, de ha eddig nem figyelt volna oda a világ a problémára, akkor majd talán most sikerül.

Vlagyimir Putyin orosz államfő ugyanis a napokban részt vett egy orosz tudományos fórumon, ahol többek között a mesterséges intelligencia drasztikus fejlődése kapcsán is felszólalt, ezáltal kijelentette, hogy a világ urává válhat az az ország, amelyik elsőként ér el óriási áttörést a mesterséges intelligencia fejlesztésében.

Putyin kiemelte, hogy szerinte a mesterséges intelligenciában óriási lehetőségek, ámde előre nem jelezhető fenyegetések is rejtőzhetnek, és szerinte nem igazán lenne szerencsés, ha az ehhez kapcsolódó tudás egyetlen ember vagy ország kezében összpontosulna.

Mielőtt bárki rosszat sejtene, Putyin szerint, amennyiben Oroszországnak sikerülne áttörést elérnie a mesterséges intelligencia területén, ők garantáltan megosztanák az egész világgal a technológiát, ahogyan korábban az atomtechnológiát sem tartották meg maguknak.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 2 hónapja és 15 napja

Az ő szájából teljesen hiteles ilyet hallani... röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 2 hónapja és 15 napja

Azért mondja ezt, mert úgyse ők érnek majd el áttörést. röhögő smiley Bár tényleg megosztották az atomot. Például a Szovjetunió idejében észak-koreaiaknak... Kösz, kösz, egy egész világ hálás érte.

válasz erre

TEchie

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Hogyne Putyin! röhögő smiley

válasz erre

Levi87

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Aha, megosztanák. Pont ők.

válasz erre