Prémium kategóriás AOC monitorokat hívnak vissza, mert halálos áramütést okozhatnak

2017. augusztus 31.
3.5271
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Minden vásárló teljesen ingyen kicseréltetheti azokat az AOC Porsche Design monitorokat - egészen pontosan a PDS241-es és a PDS271-es modelleket - melyekről forgalomba kerülésük után kiderült, hogy halálos áramütést is okozhatnak.

Hogy miért csak a megjelenés után derült fény erre a jelentős problémára, az ismét az illetékes hatóságok munkáját minősíti, pláne annak fényében, hogy a monitorokhoz járó kiegészítő dobozkák esetében nem kell megbontani a burkolatot, elég csak kívülről hozzáérni ahhoz, hogy áramütést szenvedjünk.

A gyártó szerint a probléma nem közvetlenül az ő felelősségük, lévén az egyik beszállítójuk gyártott a biztonsági követelményeknek nem megfelelő alkatrészeket, amelyek azt a dobozt tették életveszélyessé, amely lehetővé tette a monitor esztétikus megjelenését.

Az AOC ugyanis úgy alkotta meg prémium kategóriás monitorjait, hogy a csatlakozókat, és az áramfelvételhez szükséges alkatrészek egy részét egy külön dobozba tették, ezáltal a monitorhoz csak ezt kell hozzákötni majd ebbe lehet bedugni a többi kábelt, köztük az áramforrás csatlakozóját is.

Ez a kis alkatrész a problémás, és bár a hírek szerint a Magyarországra került modelleket nem érinti a dolog, ellenben aki szeretné biztonságban tudni magát, az a vásárlás helyszínén tud egyeztetni a lehetőségekről.
3 hozzászólás

Levi87

10 hónapja, 2 hete és 2 napja

Az kemény!

válasz erre

betyár

10 hónapja, 2 hete és 2 napja

Az úgy kellemes lehet.

válasz erre

inkognito

10 hónapja, 2 hete és 2 napja

Az nem semmi!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink