Pontosan ma van 9 éve annak, hogy elrajtolt a Curiosity marsjáró

2020. november 26.
45.1681
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy roppant fontos évfordulót ünnepel ma a tudomány, mivelhogy pontosan ma van 9 éve annak, hogy elrajtolt a Földről a Curiosity marsjáróhoz kapcsolódó küldetés, ami aztán megannyi sikeres évet hozott maga után a vörös bolygóval kapcsolatos vizsgálatok terén.

Ez volt a legnagyobb és legerősebb rover, amit valaha a Marsra küldött az emberiség. A 2 tonnás kütyü körülbelül akkora, mint egy kis terepjáró, a misszió célja pedig az volt, hogy lakható környezetet keressen a Marson, vagy bizonyítékot szolgáltasson arra, hogy a planéta korábban is lakható lehetett.

Az Atlas V rakéta hátán indult meg a floridai Cape Canaveral légierő állomásról. Körülbelül kilenc hónappal később a Curiosity egy nagy kihívást jelentő leszállást hajtott végre a Marson, sikeresen alkalmazta az "égi daru" nevű új leszállási technológiát, hogy finoman leengedje a felszínre.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 5 napja

Az szép! De rohan az idő!

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 5 napja

Kitartó kis cucc.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 5 napja

Tényleg ezt most úgy értékelik az illetékesek hogy sikerrel járt?

"a misszió célja pedig az volt, hogy lakható környezetet keressen a Marson, vagy bizonyítékot szolgáltasson arra, hogy a planéta korábban is lakható lehetett"

Ez sikerült neki?

válasz erre