Pert veszített az Apple egy szabadalmi troll ellen

2017. október 21.
3.9371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb szabadalmi ingyenélők akasztottak le több száz millió dollárt az Apple csapatáról, miután a bíróság igazat adott nekik egy évek óta tartó perben, ezáltal a Nagy Almának most 440 millió dolláros kártérítést kell fizetnie - kvázi a semmiért.

A kérdéses szabadalmi troll ezúttal a VirnetX volt, akik 2012-ben egyszer már 200 milliót akasztottak le a Microsoftról, de az Apple-ről is több száz milliót húztak le az évek alatt, azonban most minden eddiginél jelentősebb összegre tehetnek szert, hiszen ők nyújtották be először azt a szabadalmat, ami kiköpött mása az Apple FaceTime rendszerének.

Emellett az Apple a per szerint további három szabadalmát sértette meg a vállalatnak, akik konkrétan abból élnek, hogy ma még elképzelhetetlen dolgokat szabadalmaztatnak, és ha egyszer valaki megvalósítja őket, akkor jól beperelik az adott céget lopás vádjával.

Az ügy természetesen itt még nem ér véget, hiszen időközben az Apple elérte, hogy az illetékes hivatal érvényteleníttesse a VirnetX szabadalmait, amivel kapcsolatban ők fellebbeztek, és ha ezt is helyénvalónak találják, akkor nincs más kiút az Apple számára, ki kell fizetniük a tetemes büntetést.
7 hozzászólás

petrovicsz

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Ha nincs termék megadott időn belül, érvénytelen a szabadalom és kész. Maga ez a dolog, hogy kitalálnak valamit és bevárják míg valaki megcsinálja, ez eleve döbbenet. Ilyet hogy engedhetnek meg? meglepett smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Olyan gázak az ilyen cégek...

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 11 hónapja és 26 napja

A belem kifordul az ilyenektől.

válasz erre

TEchie

6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Hihetetlen hogy ezeket így engedik működni az USAban. Az összes ilyet sittre kéne vágni ahelyett hogy brutális pénzeket engednek nekik behúzni.

válasz erre

Levi87

6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Ezzel a jelenséggel igazán tehetnének már valamit. Cégek tudnak tönkre menni az ilyen idióta szabályok miatt. Ha nem csinálja meg amit szabadalmaztatott, akkor kuka a szabadalom és annyi.

válasz erre

Harder

6 éve, 11 hónapja és 27 napja

Basszus hogy ezt Amerikában hogy meg lehet csinálni... wtf smiley Vicc.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 11 hónapja és 27 napja

Dögöljenek meg az ilyen ingyenélő mocskok!!!

válasz erre